IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Gode råd for deg som skal pusse opp

Foto: Jordan

Gode råd for deg som skal pusse opp

De fleste av oss er stadig opptatt med ulike oppussingsprosjekter og vil ha god nytte av praktiske tips og råd om hvordan arbeidet skal utføres. Norges ledende verktøyleverandør viser på sine nettsider hvordan du utfører mange av de vanligste oppgavene.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jordan hjelper

Mange vil gjerne gjøre jobben selv. Da kan det være nyttig å få noen gode tips og råd fra profesjonelle fagfolk på veien.

Du klikker deg ganske enkelt inn på nettsiden jordanvethvordan.no. Her finner du instruktive filmer som gir svar på de vanligste spørsmålene.

Den nye nettsiden vil være til hjelp enten du skal male huset, pusse opp stua, tapetsere gangen, male vinduer eller beise terrassen. 

Unngå feil

Det er nok en del av oss som er usikre på hvordan vi skal gå fram for å sikre et godt resultat, og det er utrolig kjedelig å bli misfornøyd når man først bruker mye tid og penger på et oppussingsprosjekt.

Manglende forarbeid kan føre til at malingen flasser av eller at kvister og skitt skinner igjennom. Feil fremgangsmåte eller feil valg av verktøy kan føre til sig og søl og dårlig finish. Da blir gleden ved å pusse opp fort borte for de fleste.

Se flere bilder
Unngå feil

Foto:

Bruk rull ved påføring, og monter rullen på et forlengerskaft. Det spar deg for ryggplager og gjør jobben raskere å utføre.

Bedre og raskere

Følger du rådene i informasjonsfilmene på jordanvethvordan.no, kan de fleste lykkes med å oppnå et perfekt resultat – og samtidig gjøre jobben enklere for deg selv.

Her får du blant annet vite hvordan du kan male huset på halve tiden hvis du bruker rull i tillegg til pensel - og at rullen påfører malingen jevnere og dermed gir huset bedre beskyttelse. Gjør man ting riktig, blir jobben enklere og resultatet bedre.

I instruksjonsfilmene er det profesjonelle fagfolk som utfører de ulike oppgavene. Du følger prosessen trinn for trinn, og får tips og råd om både fremgangsmåte og verktøyvalg.

Se flere bilder
Bedre og raskere

Foto:

Maskeringstape er en rask måte å sikre at malingen havner der den skal være. Det finnes tape i mange forskjellige kvaliteter - velg riktig i forhold til underlag og hvor lenge tapen skal sitte oppe.

Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Mari Andersen Rosenberg  | 
Selvrensende maling og dekkbeis test
Utendørs

Med selvrensende maling eller dekkbeis som har Smart Flow-teknologi kan du male 20 prosent lengre per dypp i bøtta, sier ekspertene. Den selvrensende teknologien skal også sørge for...

Anna Leikanger Voje  | 
Ny terrasse på en dag
Utendørs

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Chera Westman  | 
Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Chera Westman  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.