IFI logo
Se flere bilder
Gjennomfarget erstatter eksotisk parkett

Foto: Produsenten

Gjennomfarget erstatter eksotisk parkett

Det er gått et par år siden Tarkett, en av verdens største gulvprodusenter, kom med sin første gjennomfargete parkett som et ledd i å erstatte de omdiskuterte eksotiske tresorter. Nå har konsernet fjernet alle tropiske treslag i Norden.

Tor Henning Støldal

Tor Henning Støldal
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En gjennomfarget parkett betyr at hele tresjiktet er farget ved hjelp av sterk varmebehandling. Den mest populære parkett har en total tykkelse på 14 mm. Her utgjør tresjiktet 3,6 mm. At parketten er gjennomfarget betyr at den kan slipes og allikevel beholde det samme utseende. Denne tykkelsen skal tåle både tre og fire slipinger i løpet av sin levetid.

Den første gjennomfargete parkett het Ask Cognac. Det betyr at tresorten ask ved fargingen har fått en mørk konjakkfarge - en lysere parkett er blitt nettopp eksotisk.

Hvordan har så markedet reagert på den nye parkett? - Mottakelsen har vært veldig god. For oss er det blitt et supert alternativ som har erstattet de mørke treslag og vel så det, forteller produktansvarlig Bodil Vassli i Tarkett.

Andre eksempel på gjennomfarget parkett er Eik Java og årets nyhet er bjørk med kakaofarge, altså igjen en lys nordisk parkett som er blitt mørk.

- Nå kommer flere treslag og kombinasjoner og vi er spent på hva det kommer til å betyr, fortsetter Bodil Vassli.

For Tarkett er oljet parkett nærmest ute av markedet etter at de lanserte tregulvene med en ny matt lakkteknologi. I enkelte tilfeller blir en lys parkett, som ask, også gjort lysere. Det skjer med en hvit lasurbehandling på treverket og deretter påføring av lakk. Metoden skiller seg fra en gjennomfarget parkett ved at lasureffekten forsvinner ved sliping. Parketten ser igjen ut som den originale tresort.

Parkett er det gulv ved siden av laminat som har økt mest i Norge de siste årene. Målt i omsetning pr. innbygger gjør oss til et stort parkettland. Den høye byggevirksomhet og etterspørsel etter bedre kvaliteter har også gjort at markedet har gått parkettens vei.

Disse fører produktet

Tarkett tlf. 32 20 92 00

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.