IFI logo
Se flere bilder
Fra fiskebein til hvalbein i mønsterparkett

Foto: Boen

Fra fiskebein til hvalbein i mønsterparkett

Fiskebeinsparkett er blitt et meget populært gulv i senere år. Stadig flere gjenoppdager de klassiske mønstergulvene og legger sin elsk på det eksklusive uttrykket de gir. Men nå må du lære et nytt ord: hvalbeinsparkett.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hvalbeinsparkett kombinerer de to trendene fiskebeinsparkett og storformat, til et mønstergulv med meget store og lange bord.

 

Tradisjonelt har fiskebeinsparkett, hollandske ruter, chevron og andre mønsterparketter vært laget med korte og forholdsvis smale staver av tre som gir et delikat og eksklusivt gulv. BOEN har nå laget et fiskebeinsmønstret gulv med staver som er 1045 millimeter lange og 209 millimeter brede. Det store formatet gir et solid og majestetisk inntrykk. Trestrukturen og plasseringen av de store stavene i 3-lags parkett gir mange nye og spennende designmuligheter i et mønstergulv som står over kortsiktige motesvingninger.

Se flere bilder
Hvalbeinsparkett, klick

Foto: Boen

ADIAGO har en rolig overflate, med lite kvist og fargesjatteringer. De brede stavene med A- og B-bord klikkes sammen med 5G Click.

Velg design

– I utviklingsprosessen har vi lagt vekt på designets lange levetid. Parkett er et valg som varer i flere tiår, og gulvet kan strekke seg over flere generasjoner. Det nye storformatet tar utgangspunkt i proporsjonene til den tidløse fiskebeinsklassikeren og måten den samspiller med lyset på, og tilfører den en ny dimensjon og en helt unik dynamikk, sier produktsjef Andrew Clare i Bauwerk Group som eier varemerket BOEN.

 

Den nye hvalbeinsparketten er en større versjon av eksisterende serien Fiskebein Click, og kommer i ulike design med børstet overflate. Velg mellom tre ulike sorteringer med lite eller mer kvist og fargesjatteringer i treverket for et rolig eller mer livlig gulv. Hvalbeinsparketten kommer i både hardvoksoljet og lakkert overflate. 

Se flere bilder
Animoso fiskebeinsparkett

Foto: Boen

ANIMOSO har et livlig fargespill og sortering med kvist. Parketten har en børstet overflate og kommer både med lakkert og hardvoksoljet overflate.

Klikk-installasjon

Bordene klikkes sammen med en 5G Click-lås og legges enten flytende eller limes til undergulvet. Hvalbeinsparketten kan brukes sammen med gulvvarme på lik linje med øvrige parkettgulv.

 

– Fiskebein Castle kombinerer natur, tradisjon og individualitet. Dette er verdier som folk synes er spesielt viktige i dag. For oss, som en av de største europeiske parkettprodusentene, er det ikke bare kvaliteten på produktet som gir lang levetid, men også designet. Vi er stolte av Fiskebein Click Castle og tror at det kan bli en oppsiktsvekkende klassiker som vil vare i generasjoner. For oss betyr dette også bærekraft, sier Andrew Clare.

Se flere bilder
Vivo fiskebeinsparkett

Foto: Boen

VIVO er en parkett i en rustikk sortering med større kvist og også sparklede kvister. Sluttfinishen på gulvet er produsert med Live Natural-olje eller Live Pure-lakk, noe som får treet til å fremstå som ubehandlet og samtidig gir det høy slitestyrke.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.