IFI logo
Se flere bilder
Fem ting alle huseiere burde ha i verktøykassa!

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

Fem ting alle huseiere burde ha i verktøykassa!

Godt verktøy er faktisk halve jobben. Om ikke mer. Dette er verktøyet du ikke visste at du trengte!

Iver Valkvæ

Iver Valkvæ
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Når du skal gjøre enkelt vedlikehold eller oppussing av huset, finnes det mange hjelpemidler som gjør jobben mindre utfordrende og enklere å lykkes med. Dra til nærmeste byggevarebutikk - der finner du flere skjulte skatter blant verktøy og tilbehør!

 

Vi dro til Bygger'n i Drammen for å finne det du ikke visste at du trengte, og spurte Christian Gramdal som er ansatt hos Bygger'n, hvilke fem ting han mener alle huseiere bør ha i verktøykassa.

Se flere bilder
Christian Gramdal

Foto: Iver Valkvæ/Ifi.no

HJELPSOM ANSATT: Christian Gramdal står alltid klar til å hjelpe kunder med å finne det de leter etter, og er ekstra dyktig på maling.

1. Woodfiller

Har du fått et hakk i spisebordet? Fikk kommoden en skramme da du ommøblerte sist? Ingen problemer - med Woodfiller reparerer du enkelt skadene.

 

Slik gjør du det:

 

  • Fyll hullet med Woodfiller, vent i en times tid.
  • Bruk et slipepapir, puss slik det blir jevnt med overflaten.
  • Beis, lakk eller mal over det behandlede området. God som ny!

 

 

– Woodfillere kommer i ulike typer, noen er egnet til lyst treverk og noen til mørkt treverk. Den jeg har valgt å vise frem passer utmerket til lys furu, sier Christian Gramdal som er ansatt hos Bygger’n Drammen.

Se flere bilder
Woodfiller, Casco

Foto: Iver Valkvæ/Ifi.no

WOODFILLER: En Woodfiller fungerer utmerket for å tette små skader eller hull i overflaten på treverk, eller for å fylle igjen sprekker og skjøter. Casco har flere typer Woodfillers til ulike materialer. 

2. Malerpensel med vinklet skaft

Pensler som har en knekk i skaftet gjør at du kommer til steder hvor det ellers ikke er enkelt å male. Ethvert maleprosjekt går lettere med en slik i verktøykassen.

 

– Spesielt i endeveden av bordkledningen fungerer en pensel med vinkel godt, da får du malt endene uten å måtte krype på bakken, sier Gramdal.

Som en liten bonus, anbefales også et forlengerskaft. Skaftet fungerer til både pensler og ruller og gir deg alt fra en til fire meters rekkevidde. Du slipper også å få vondt i ryggen når du skal dyppe penselen i mer maling.

Se flere bilder
Jordan pensler med vinklet håndtak

Foto: Iver Valkvæ/Ifi.no

MALERPENSEL MED VINKLET HÅNDTAK: En malerpensel med vinklet håndtak er enkel å jobbe med, og du kommer lettere til steder hvor en rett pensel har problemer. Jordan har flere slike pensler i ulike størrelser. Du kan også sette på forlengerskaft.

3. Universal lim- og fugemasse

Med en tube allround lim- og fugemasse løser du mange problemer på en enkel måte. Du kan tette sprekker rundt vinduer, reparere huller i takrennen og gjøre den ødelagte leketraktoren av plast god som ny, og mye mer. De aller fleste limleverandørene har et slikt produkt, og den kan du bruke til det meste. Den kommer i flere farger, men de mest vanlige er grå og lysegrått som passer til det meste.

 

– En tube med MultiTech blir ofte kalt «Verktøykasse på patron», et utsagn som stemmer godt. Det er mange oppgaver hvor denne er gull verdt, og den dekker mange behov, sier Gramdal.

Se flere bilder
Casco MulitiTech

Foto: Iver Valkvæ/Ifi.no

UNIVERSAL LIM- OG FUGEMASSE: En tube lim- og fugemasse er noe alle huseiere burde ha. Du kan lime og fuge alt fra lister til leketraktoren som er ødelagt. «Verktøykasse på patron» sier Casco om sin MultiTech-tube.

4. Spikerklo

Av og til gjør vi alle feil. Skal du trekke ut en spiker som havnet feil, eller demontere noe som er spikret opp, er spikerkloen et uvurderlig hjelpemiddel. Den lar deg få tak i spikerhodet som sitter godt inne i treverket, uten å lage store hakk og sår.

Slik bruker du spikerkloen:

  • Hold spikerkloen med en arm, og en hammer i den andre.
  • Sikt spikerkloen mot spikeren med en 20-30 graders vinkel.
  • Gi baksiden av spikerkloen et godt kakk eller to med hammeren.
  • Når kloen har kommet under spikerhodet, drar du opp.
Se flere bilder
Spikerklo fra Øyo

Foto: Iver Valkvæ/Ifi.no

SPIKERKLO: En spikerklo er nyttig når du har vært uheldig med hammer og spiker, og må få ut en spiker som er spikret helt inn. Spikerkloen på bildet er fra Øyo.

5. Hagesaks med forlengerskaft

Er du huseier med hage må du på et tidspunkt trimme både hekker og trær. Men, du må opp i høyden og har ikke en stige lett tilgjengelig, hva gjør du da? Du bruker en hagesaks med forlengerskaft. Forlengerskaftet gir deg ekstra rekkevidde, slik at du kan stå trygt på bakken og slipper å balansere på en vinglete stige. På forlengerskaftet kan du også sette på et sagblad, om du skal kutte tykkere grener.

Se flere bilder
hagesaks fra Fiskars

Foto: Iver Valkvæ/Ifi.no

HAGESAKS MED FORLENGERSKAFT: Skal du kutte tretoppene som blokkerer solen på terrassen kan en hagesaks med forlengerskaft gjøre susen. Da slipper du klatre opp i stiger. Hagesaksen på bildet er fra Fiskars.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.