IFI logo
Se flere bilder
Fargetrend med nye muligheter i fokus

Foto: Nordsjö

Fargetrend med nye muligheter i fokus

Nordsjö oppmuntrer med sine fargetrender for 2012 til aktivt å kombinere farger og materialer på en ny, uventet og innovativ måte. Det er tid for å la penselen møte veggen!

Cecilie Bjørnerud Knap

Cecilie Bjørnerud Knap
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvert år inviterer Akzo Nobel/Nordsjö en internasjonal gruppe av kreative eksperter fra beslektede fagområder som design, arkitektur og mote, for i fellesskap å fastesette nøkkelfarger til neste års trender. Resultatet er dokumentet Color Futures som viser fargene for 2012.

Og det er langt mellom de hvite nyansene; neste års store trendfarge er en livlig og saftig rød! Generelt får vi se mer sterke og klare farger i det nye året, men like viktig er de nøytrale fargene. Disse er mørkere enn i de siste års prognoser og samspillet mellom kalde og varme toner er viktig. Sarte, lavmælte pasteller vil også pryde mange vegger.

HER ER NORDSJÖS FEM TRENDFARGERETNINGER FOR 2012:

Delicate Mix

I turbulente tider blir vi tiltrukket av dempet design som gir stillhet og visuell ro. Design som ivaretar sinnet og beroliger sjelen. Det skal være raffinert og utsøkt, men satt sammen med lett hånd. Her er vår nye luksus! Rødmende korall og blekrosa mikset med hamret jern, stål, polert aluminium, kobber, trematerialer og oljet lær reflekteres i fargepaletten. Dette er en stilig, men dempet, varm og delikat stil.

Se flere bilder
Delicate Mix

Foto:

Delicate Mix

One small seed

Se flere bilder
One small seed

Foto:

One Small Seed

En ting er sikkert, du kan ikke redde verden på egenhånd. Men hver for oss kan vi skape små under, som å så et frø i en blomsterpotte, vanne daglig, beundre planten og livet som vokser.

Fargepaletten for dette temaet er inspirert av planters vekstvilkår. Vann, sol, jord og leire er viktig. Følelsen av morgengry eller tidlig vår, sarte ungskudd og plantespirer. Grønne vannfarger, mørke regnskyer og bleke pasteller setter stemningen, med mørk jord og skinnende blomsterfarger som motvekt. Sammen omskaper de rommet til en innendørs hage av glede.

Living scrapbook

Vår oppfatning av private sfærer og privatliv utfordres av Facebook, Myspace og Twitter. Men det er i dag. På sikt vil sosiale medier endre måten vi tenker på, utvide våre grenser for kreativitet og åpne nye muligheter. Denne fargepaletten reflekterer estetikken forbundet til blogger, sosiale medier og de mange eiendommelige innfall som er et produkt av høyst personlig smak. Paletten er balansert, varm og sjarmerende, men ikke spesielt nostalgisk. Her finnes mange glade pasteller. Moderne, men litt utenfor dagens ”mainstream”.

Se flere bilder
Living scrapbook

Foto:

Living Scrapbook

Different Worlds

Se flere bilder
Different Worlds

Foto:

Different Worlds

Ny teknologi gir oss mulighet til å være i flere foreskjellige verdener og virkeligheter på en gang, uten anstrengelser. I det ene øyeblikk ”skyper” vi med en studiekamerat i USA, i det neste spiller vi dataspillet World of Warcraft med venner i Sverige, før vi plotter inn 3D-skjermen og treffer Alice i Wonderland. Denne fargepaletten reflekterer det ekstreme. Det svinger fra det drømmeaktige og surrealistiske til det solide og superekte. Frodig, fløyelsmyk, klar blå, grønt og rødt spilles ut mot flyktige og gjennomskinnelig pasteller.

Rediscovered heroes

Å komme i økonomisk stillstand kan ha sine fordeler. Det gir oss anledning til å stoppe opp, gjenoppdage og se omgivelsene med nye øyne. Vi er omgitt av ting vi ikke egentlig ser, helt ordinære saker som vi glemmer eksisterer. Som fraflyttede gamle bygninger og alt de inneholder. Ved nærmere ettersyn gjenoppstår kanskje deres skjønnhet og egenverdi?

Her er fargepaletten inspirert av jordnære kvaliteter; vår industrielle arv og de maskuline symboler som alltid har fulgt den: denim blå, rustent metall, maskingrønn, signal-fargede symboler, metalldører, røropplegg og sist men ikke minst, motor- og betonggråtoner.

Se flere bilder
Rediscovered heroes

Foto:

Rediscoverd Heroes

Mer informasjon

www.nordsjo.no

www.colourfutures.com

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.