IFI logo
Se flere bilder
Dypt hakk i parkettgulv

Foto: Chera Westman/ifi.no

Dypt hakk i parkettgulv

Vi har mistet en høyttaler i gulvet slik at den etterlot seg da et ganske dypt hakk. Det er om lag én centimeter dypt, og to centimeter på det meste. Hvordan kan dette forbedres eller repareres helt?

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bruk skjellakk

– Når det blir en så stor skade, anbefaler vi å bruke en skjellakk/smeltevoks som man drypper ned der skaden er. Da får man fylt opp volumet som har blitt sammentrykt. Det er ingen stor operasjon og tar fra fem til ti minutter, sier Audun Klauseie hos Alanor.

Hvis det er et oljet gulv, bør du kanskje prøve å pirke treverket rent først. Men er gulvet lakkert, trenger du ikke det.
Skjellakk er en typisk bestillingsvare som du får ved å henvende deg til fargehandelen, eller de kan bestille opp varen fra Alanor.

– Skjellakken kommer i små sett med forskjellige farger. Da kan du klare å finne en farge som matcher bra. Du kan enten finne en ferdig farge som passer, eller blande to stifter til en ny farge. De smeltes ved å bruke loddebolt eller et oppvarmet huggjern, etter samme prinsipp som da de i gamle dager smeltet glider til skiene, sier Klauseie.

Gjør jobben selv

Hvis dette gjøres på en dyktig måte, vil du ikke legge særlig merke til forandring i gulvet når du står oppreist og ser rett ned på der skaden var.

Treffer du ikke helt riktig farge, er det alltid bedre å velge en farge som er en anelse mørkere enn en som er lys.

– Dette klarer du helt fint selv. Det er bare å prøve deg på noe, for eksempel en treplanke som du lager hakk i, før du går løs på selve gulvet. Alltid lurt å øve litt først!

For mer informasjon:

www.alanor.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.