IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo

Derfor bør du velge utetepper på terrassen

Med et uteteppe på terrassen får du en uteplass som er like hyggelig som stua inne. - Et uteteppe løfter uterommet til nye høyder, sier uteteppe-ekspert Roar Aune fra Musum Interiør.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Det finnes tepper som kan ligge på terrassen hele året. Utetepper er både praktisk og pynter opp på plattingen.
– For å bevare lengst mulig levetid på uteteppet så anbefaler jeg å ta det inn om vinteren. Da vil du trolig doble levetiden. Men for all del. Et slikt teppe av god kvalitet kan ligge ute hele året, sier teppe-ekspert Roar Aune fra Musum Interiør. 

Ditt perfekte uteteppe

Tepper på terrassen er pent og praktisk. På en stor terrasse vil et teppe samle utemøblene inn i en lun sone. – Akkurat slik et salongteppe gjør inne i stuen. En annen fordel med tepper ute er at fliser ikke blir for varme for bare føtter. Med andre ord: Tepper på terrassen er trygt og lekkert. Det finnes en rekke ulike materialer og farger. Gå til din fargehandler, byggevarehus eller teppebutikk så finner du teppet som passer til ditt uterom, sier Roar Aune. 

Se flere bilder
Uteteppe

Foto: Robert Walmann

MANGE FARGER: Det finnes utetepper i alle farger og kvaliteter. – Velg en farge som står til dine møbler og øvrig uterom, sier Roar Aune hos Musum Interiør. 

Vevet kvalitet

Ifølge Aune vil nordmenn ha kvalitet i sitt uterom.
– Trenden nå er at folk vil ha skikkelige tepper ute. Vi selger tepper på rull i fire meter bredde som er et vevd produkt i gjennomfarget polypropolen. Det garnet tåler sollys og vil ikke falme. Det er også godt å gå på tepper som gir deg en følelse av sisal, sier han.      

Se flere bilder
Uteteppe

Foto: Musum Interiør

SOL OG SOMMER: Et uteteppe i gjennomfarget polypropolen tåler sollys og falmer ikke. 

Gjør uterommet

Roar Aune har valgt et uteteppe til sin spiseplass på terrassen. Og han har tenkt stort. 
– Velger du et uteteppe som er stort nok til at alle møblene står på det, også når du drar ut stolen vil spiseplassen virke større. Teppet rammer inn området til en sone, sier han. 

Se flere bilder
Uterom

Foto: Robert Walmann

STØRRE PLASS: Velger du et stort teppe vil spiseplassen virke større enn det egentlig er, mener Roar Aune. 

Gresset er grønnere

Å legge kunstgress på balkonger, plattinger, og der de minste spiller fotball er blitt veldig populært. Det merker Roar Aune på sin selgerferd igjennom landet. 
–  Vi har også kunstgress som ser så ekte ut at du vil ta frem gressklipperen, sier han. 

Se flere bilder
Kunstgress

Foto: Robert Walmann

GRØNT GRESS: Kunstgress er mer populært enn noen gang, sier Roar Aune hos Musum Interiør. 

VANNET FORSVINNER

Et godt uteteppe slipper ut vannet. Det er godt drenert og det er ikke tett. Roar Aune forteller at de er diffusjonsåpne. 
– Det betyr at vannet fordamper i sola. Det tørker fort. Og vannet under dreneres bort slik som på dette kunstgressteppet, her sier han og peker. 

Se flere bilder
Uteteppe bakside

Foto: Robert Walmann/ifi.no

VANNET FORDAMPER: Et godt uteteppe drenerer vann og slipper fukten ut. 

– Vi tilpasser teppene og syr kanter slik at teppene passer perfekt på terrassen. Vi erfarer at nordmenn bruker mer penger på uterommet. Vi velger stadig dyrere møbler og vil gjerne ha det like fint ute som inne, sier Roar Aune hos Musum Interiør.      

Se flere bilder
Uterom

Foto: Musum Interiør

MER LUKSUS: Vil du ha et luksuriøst uterom, så må du ta turen til nærmeste fargehandler og kjøpet et stort uteteppe. 

Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Mari Andersen Rosenberg  | 
Selvrensende maling og dekkbeis test
Utendørs

Med selvrensende maling eller dekkbeis som har Smart Flow-teknologi kan du male 20 prosent lengre per dypp i bøtta, sier ekspertene. Den selvrensende teknologien skal også sørge for...

Anna Leikanger Voje  | 
Ny terrasse på en dag
Utendørs

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Chera Westman  | 
Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Chera Westman  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.