IFI logo
Se flere bilder
Seks tips som gir skjoldfri uteplass

Foto: Chera Westman/ifi.no, Beckers, Butinox

Seks tips som gir skjoldfri uteplass

Jevn i fargen og uten skjolder. Slik vil vi at den nybeisede terrassen skal se ut. Her er rådene du trenger for å lykkes!

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Terrassebeisen er en transparent behandling, der alle skiftninger i underlaget og ujevn mengde beis ved påføring, synes som skjolder i den nybeisede flaten. Legger du tid og energi i å vedlikeholde terrassen, vil du sikkert at den skal se tilsvarende fin ut også? Uten skjolder og flekker, men med en jevn og fin farge.

Her har du seks gode tips som hjelper deg på veien til det perfekte resultat!

Se flere bilder
Solfaktor

Foto: Butinox

SOLFAKTOR: Pigmentene i beisen beskytter treverket fra å brytes ned av solens UV-stråler.

1. NYSTART: Begynn med et nullstilt treverk. Fjern gammel behandling med en rens eller annet lutholdig produkt. Slip vekk fliser og fiberreisning. Skyll nøye!

2. UTEN STOPP: Beis alltid bordets fulle lengde samtidig. Start og stopp midt på et bord setter synlige spor!

3. TREKK FULLT: Påfør jevnt og la beisen trekke noen minutter. Påfør mer der det tørker, til treverket ikke trekker mer. Da tørker du vekk det som eventuelt ligger igjen på overflaten.

Se flere bilder
Nullstill

Foto: Chera Westman/ifi.no

NULLSTILL: Gjennom den transparente beisen vil underlaget synes. Derfor må det være så jevnt i fargen som mulig for å gi et skjoldfritt resultat.

Se flere bilder
Dette trenger du

Foto: Chera Westman/ifi.no

DETTE TRENGER DU: Ha alt nødvendig verktøy for hånden før du starter.

1. AVGRENSING: Arbeid over små felter av gangen, 2-3 bord er tilstrekkelig. Da klarer du å holde beisen fuktig til den har trukket ferdig.

2. DEKK TIL: Dobbelpigmentering, altså at du kommer bort i underlaget med beis flere ganger, vil fremtre som skjolder. Dekk til der du ikke skal beise nå slik at det ikke spruter eller drypper. Plasser spannet med beis, rullekaret og verktøyet på en dekkefilt. Bruk maskeringstape på tilstøtende bord og dekk til steder som ikke skal behandles.

3. UTEN TRÅKK: Unngå å tråkke i fuktig beis. Du slipper fotspor over hele terrassen om du påfører beisen på tre bord, hopper over tre bord, og påfører på tre nye bord. Deretter går du tilbake til de tre du hoppet over. Gjenta på samme måte til hele terrassen er behandlet, da rekker beisen å tørke der du går og du lager ikke merker der du går.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.