IFI logo
Se flere bilder
Derfor bør du ha gulvtepper

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

Derfor bør du ha gulvtepper

Tepper på gulvet gir et fint og lunt utrykk og gjør hjemmet koseligere. Gulvtepper har også flere praktiske egenskaper som bør løftes frem. Her er fire grunner til hvorfor du bør vurdere å ha flere tepper hjemme.

Iver Valkvæ

Iver Valkvæ
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Gulvtepper gir noe ekstra til rommet. Et oppholdsrom uten tepper på gulvet kan fort føles litt nakent og kaldt. Her er noe av det du får om du skaffer et godt gulvteppe.

Se flere bilder
teppe, motiv

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

ESTETISK: Uten tepper på gulvet kan et rom ofte oppleves kaldt og nakent. Et gulvteppe vil gjøre rommet mer estetisk tiltalende.

1. Varme gulv

Det siste halvåret har nordmenn vært plaget av ekstremt høye strømpriser. Noen må skru ned temperaturen i boligen for å spare strøm, det kan fort føre til kalde gulv. Da kommer Torhild Rustenberg hos teppeleverandøren InHouse med et klart råd:

– Da passer det perfekt med et gulvteppe av ull!

– Et gulvteppe av ull vil være veldig godt å gå på og varmer kalde tær. Det er mye mer behagelig å sitte rundt bordet og hvile føttene på et teppe enn på et kaldt og bart gulv. Ulltepper er veldig i vinden for tiden. Med et ullteppe får du både et praktisk og et estetisk fint gulvteppe, legger hun til. 

Se flere bilder
Ullteppe

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

ULLTEPPER: Ulltepper er for tiden veldig i vinden. Ikke bare er de pene å se på, de har også mange gode praktiske egenskaper, som å varme godt. Når vinteren er på sitt kaldeste er det godt med et gulvteppe av ull under bena. 

2. Mindre støy

Visste du at gulvtepper også absorberer lyd? Det gjelder både lyd inn og lyd ut. Bråker naboen som bor under deg, kan et gulvteppe hjelpe å senke støynivået. Gulvtepper gir også en god akustikk til rommet.

–  Tepper er en effektiv og enkel måte å unngå ubehagelig romklang og unødig støy er å innrede med tepper, sier Rustenberg.

Se flere bilder
Tepper, stacked

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

STØYDEMPENDE: Gulvtepper hjelper med akustikken i et rom, og demper uønskede lyder. Hvor mye lyd et teppe absorberer, avhenger av materialet og tykkelsen i teppet. 

3. God innramming

– I tillegg til å dempe støynivå inn og ut av boligen, er også gulvtepper gode til å innramme sitte- og oppholdsarealer. Du får gulvtepper i flere ulike formater; har du et rundt bord, vil et rundt gulvteppe løfte frem det estetiske ved bordet enda mer, det samme gjelder for firkantede bord og sittearealer. Gulvtepper hjelper med innrammingen og gir et bedre helhetsbilde, sier Rustenberg.    

Se flere bilder
Rundt og firkantet teppe

Foto: InHouse

INNRAMMING: Et gulvteppe gjør stor nytte om du skal ramme inn et område i rommet, spesielt rundt sittegrupper. Regelen er enkel: Et rundt bord skal ha et rundt teppe, et firkantet bord skal ha et firkantet teppe.

4. Gulvbeskyttelse

Gulvet under teppet er ekstra godt beskyttet mot for eksempel slitasjeskader som kan oppstå ved normal bruk. Bord, stoler, sofaer og andre tunge gjenstander gjør mindre slitasje på gulvet om det er plassert oppå et gulvteppe.

– Noen gulv tåler mindre enn andre. Ett teppe kan utgjøre en stor forskjell når det kommer til slitasje av gulvet. Skal du kjøpe gulvteppe til stuen, kan det være lurt å beregne størrelsen på teppet slik bord, puffer og helst frontbena til sofaen står oppå teppet, sier Rustenberg.

Se flere bilder
teppe, tekstur

Foto: Iver Valkvæ/ifi.no

BESKYTTE: Et gulvtepper gjør mye mer enn å bare se fint ut. Det beskytter også gulvet under. Et godt gulvteppe tar støyten om du søler eller mister tyngre gjenstander på gulvet. 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.