IFI logo
Se flere bilder
Årets interiørtrender

Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

Årets interiørtrender

Året er bare to uker gammelt når verdens største messe for hjemmeinnredninger - tekstiler og veggprodukter – arrangeres i regi av Messe Frankfurt. Heimtextil samlet i år 3.130 utstillere fra 72 land. Interiørtrendene blir stadig mer globale.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det betyr at man også her i landet i større grad tar impulser fra andre land og kulturer. Nå mikses det over en lav sko - trender hentes fra til dels eksotiske miljøer. Hovedtendensen er at trendmakerne i sterkere grad bruker mer farger og flere store mønstre, helst organiske mønstre, som blomstermotiv. Stripete mønstre er også populære. Og i likhet med hva klesbransjen nå presenterer har tekstiler og tapeter fått metalliske innslag, sølv og gull osv.

Trendforsker Gunnar Frank fra Amsterdam kreerer den store fellesutstillingen på Heimtextil, hvor trendene blir tungt kopierte av alle fagfolk som besøker messen. I år var det 92.000 av dem fra hele verden. Frank hadde konsentrert seg om fire hovedgrupper - moderne grønn, eksotisk rød, klassisk gul og en mørkere blå fargeskala. I vår billedkavalkade presenterer vi alle fire.

Hvordan kommer det til å se ut i våre hjem i fremtiden? På det svarer Gunnar Frank: -Alt blir mer personlig. Innredningen kommer til å bli en sak for enhver sjel. Det blir en måte å uttrykke oss på, våre følelser og ønsker. Følg din smak, tenker etter hvordan du lever, om du er singel eller har familie, for at alt skal bli mest mulig praktisk i tillegg til den visuelle delen. Alle vil gjerne si noe med sitt hjem.

En annen spesiell sak ved den globale trend er at produksjonen forskyver seg til andre land - fra det industrielle Europa til helt andre kulturer. På listen over utstillere på årets Heimtextil var vertslandet Tyskland naturlig nok i tet, men deretter fulgte land China, Tyrkia og Pakistan. Produksjon har ofte noe med økonomi å gjøre, men trendene bærer også preg av at horisontene er utvidet.

Se også Fargemagasinet nr. 1/04.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.