IFI logo
Se flere bilder
Årets farge fra Nordsjö er korngule Wild Wonder

Foto: Nordsjö/COTY23

Årets farge fra Nordsjö er korngule Wild Wonder

Årets farge for 2023 er inspirert av de varme tonene av modne åkre. Fargen Wild Wonder er en varm, korngul farge som skaper følelse av energi og positivitet. Rundt denne fargen har malingleverandøren Nordsjö bygget et univers med fargepaletter som bringer naturens magi inn i hjemmet ditt.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Årets farge 2023

Årets Farge 2023 fra Nordsjö heter Wild Wonder og er en nyanse inspirert av de varme tonene av modne åkere, klare for innhøsting. Disse myke fargenyansene gir oss en direkte kobling til naturen og skaper en følelse av energi og positivitet.

Annonse

Krig, kriser og usikkerhet i omverdenen fører til at vi har behov for å finne stabilitet, trygghet og balanse i våre omgivelser. Her er naturens underverker det vi gjerne det vi vender oss til. Da fargeeksperter fra rundt om i verden analyserte de globale samfunnstrendene, og satte sammen trendrapporten Colour Futures 2023, stod naturens magi frem som et samlende tema. Bak rapporten står det verdensomspennende malingkonsernet Akzo Nobel, der Nordsjö er en del.  

Wild Wonder

– Naturen er det som inspirerer oss og får oss til å føle oss bedre i våre liv og i våre hjem. Derfor er hele vår fargepalett for 2023 inspirert av naturens rytmer, sier Ann-Charlotte Linde, fargesjef i Nordsjö og en av ekspertene som har utarbeidet trendrapporten.

Nordsjös egne fargeeksperter og team med internasjonale designere oppsummerer årets tema med ordene «Seeds of wonder», og peker ut fargen Wild Wonder som Årets farge for 2023. 

Fire paletter

– Wild Wonder snakker til oss på et språk som vi instinktivt forstår. Den er positiv, naturlig, og inspirert av fargen på modent korn. Samtidig er fargen fleksibel og får ulike uttrykk etter hva den kombineres med, sier Linde.

Rundt den strågule Wild Wonder har Nordsjö bygget opp fire paletter som setter ulike stemninger.

– Felles er at de bygger på naturens magi, og tar den følelsen inn i hjemmet, sier hun. 

LUSH

Se flere bilder
lush palett Colour of the Year 2023

Foto: Nordsjö/COTY23

LUSH COLOURS er inspirert av begrodde hager, skog og mark, gir oss direktekobling til naturen. 

Paletten er inspirert av skogsmark og frodige hager og gir en direkte kobling til naturen. Sammen med grønt, brunt og lilla skaper Wild Wonder en naturlig, fredfull stemning med varme og mettede farger. Fargene i paletten harmonerer med naturlige materialer og grønne planter. 

Se flere bilder
lush farger, Colour of the Year 2023

Foto: Nordsjö/COTY23

LUSH COLOURS består av grønt, brunt og lilla som sammen med Wild Wonder gir en naturlig rolig og håpefull palett.


BUZZ

Se flere bilder
Buzz-palett, Colour of the Year 2023

Foto: Nordsjö/COTY23

BUZZ COLOURS - disse fargenyansene er inspirerte av det livlige biologiske mangfoldet i en blomstereng full av forskjellige engblomster iblandet grønt gress. 

Buzz henter inspirasjon fra det mangfold av blomster som er på våre åkermarker og enger. Fargene er intense og varme, og gir glede og energi. Her fungerer Wild Wonder både dempende og sammenbindende. De mettede nyansene av gult, rosa og oker er perfekt for sosial omgang og lekfullhet. 

Se flere bilder
Buzz-interiør Colours of the year 2023

Foto: Nordsjö/COTY23

BUZZ COLOURS: Den optimistiske paletten i gult, rosa og gyllene farger tilfører glede og harmoni og hyller styrken i å jobbe sammen.    


RAW

Se flere bilder
raw-palett Colour of the Year 2023

Foto: Nordsjö/COTY23

RAW COLOURS symboliserer naturens råmateriale. Fargene er kraftfulle og berikende uten å ta overhånd. 

Paletten Raw symboliserer naturens råmaterialer. Fargene er kraftfulle og berikende uten å bli dominerende. De minner om tørket gress, sopp og tre og setter et varmt og fyldig preg på stemningen. Den strågule Wild Wonder er sentral, og gir en positiv, lun følelse. Paletten kombineres med gjerne med møbler i naturmaterialer. 

Se flere bilder
raw-farge, Colour of the Year 2023

Foto: Nordsjö/COTY23

RAW COLOURS: Med nyanser hentet fra tørket gress, sopp og tre gir Raw-paletten en varm og fyldig, naturlig look.


FLOW

Se flere bilder
Flow palett Colour of the Year 2023

Foto: Nordsjö/COTY23

FLOW COLOURS: Med inspirasjon hentet fra tidevann, bølger og jordens naturlige rytmer skaper Flow-paletten skape en følelse av kontinuitet og balanse.

I denne paletten har fargene hentet inspirasjon fra tidevann, bølger og jordens naturlige rytme. Fargene fra skjell, sand og stein hjelper til med å skape en følelse av kontinuitet og balanse. Årets farge Wild Wonder står for varmen i paletten, og kombinasjonen gir en rolig atmosfære i hele boliger eller enkelte rom.

Se flere bilder
Flow interiør, Colour of the Year 2023

Foto: Nordsjö/COTY23

FLOW COLOURS: Vann, skjell, sand og stein – farger fra havet og stranden gir oss en avslappende nærhet til naturen.    


Nytt fargekart

Sammen med trendsamlingen Colours of the Year 2023 gir Nordsjö ut et nytt fargekart, basert på fargene i paletten Lush og Årets farge Wild Wonder. 

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.