Praktisk kjøkken på liten plass

Kjøkkenet var lite, trangt og modent for modernisering. Beboerne ønsket et lyst og praktisk kjøkken. Litt av en utfordring med 10m2 gulvareal, to dører og et stort vindu som tok mye veggplass.

Kjøkkenet sett fra spisestuen. Den sorte flisborden binder innredningen sammen på en god måte og hindrer at komfyren blir en sort klump i alt det lyse.
Fargerikt, men klart modent for oppussing og en mer praktisk kjøkkenløsning.
Liftgardinen er kantet med sort og tar opp temaet fra flisene.
Tekstilene er festet til liftmekanismen med borrelås. Skinnene brukes videre når man ønsker å skifte gardin.
Varmtvannsberederen tar liten plass og har lik kapasitet som de store vi kjenner til.
Tregulvet er slipt, malt i samme farge som stuegulvet og lakkert til slutt.
‹ ‹  Dra her til forrige/neste artikkel  › ›
Tekst: Camilla Delbekk/ifi.no Foto: Frode Larsen/ifi.noInnredning: Ellen Skifjeld Lønnestad/ifi.no

Løsningen ble å se kjøkken og spisestue som ett. Med en hyggelig spiseplass i naborommet var det behovet  dekket. Døren inn til soverommet ble blombert med gipsplater, dermed var det plass til en praktisk hjørneløsning.

Helhet og variasjon

Etter mange runder hos ulike kjøkkenleverandører falt valget på en litt nostalgisk modell med fyllingsdører og malt eggehvite. Skapene går til taket, en praktisk utnyttelse av plassen. Over benken er det satt opp blanke fliser. Her er det variert litt i farger og størrelse. Etter råd fra interiørkonsulenten ble de sorte flisene satt som en bord. Hun frarådet sterkt mønster på flisveggen. Fordi dette ville bli en rotete bakgrunn for alle gjenstandene som plasseres på benken. Den sorte borden tar opp fargen fra komfyr, gardiner og smågjenstander og binder kjøkkenet sammen på en fin måte. Vegg og vindusomramming er malt som i spisestuen innenfor. Dette skaper ro og helhet. Gulvet er malt i samme farge som de øvrige rommene i huset.

Smart gardinløsning

Det store vinduet har dyp karm og plass til pent og nyttig. Her var lift er en praktisk gardinløsning. Det stramme opphenget er riktig også for å unngå å "fylle" det lille rommet med tekstiler. Gardinen er festet til teknikken med borrelås og er enkel og ta ned for vask.

Dette har vi brukt:

Maling/farger:
Fliser over kjøkken benk:
Gardiner:
Til Huskeliste

Relaterte artikler

Mest Lest

`