IFI logo
Se flere bilder
Vi trives best med farger!

Foto: Intag, Åshild Nyhus Tyssen/ifi.no

Vi trives best med farger!

- De hvite årene vi nå har vært gjennom er egentlig veldig lite typisk norsk, sier Dagny Thurmann-Hoelseth, og minner om at nordmenn historisk sett har en god forståelse for farger.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hele 2000-tallet har vært preget av hvitt, grått, sort og beige både interiørtrendene.

- Mange av de som har malt hvitt synes det funker greit en stund, men så kommer behovet for farger etter hvert, og da begynner de å handle inn fargerike puter, tapetserer en vegg og så videre, sa Dagny Thurmann-Hoelseth, damen bak The Daily Dagny, til de fremmøtte på trendseminar arrangert hos Interiøragenturer J. Sveen – INTAG.

Ifølge Thurmann-Hoelseth trives mennesket absolutt best i nyanserike miljøer, og har lite til overs for de hvite og grå miljøene som ikke gjør noe godt for psyken vår, men som derimot kan ha en depressiv effekt på mange. Selv om de siste ti årene har hatt en sterk hvit dominanse, er hun imidlertid ikke bekymret for folks evne til å ta fargene i bruk.

Fargerik historie

Se flere bilder
Dagny tror nordmenn vil bli mer fargerike fremover.

Foto:

Dagny tror nordmenn vil bli mer fargerike fremover.

- Nordmenn har historisk sett hatt en god forståelse for farger, og vi alltid hatt en sterk fargebruk helt siden før malingen kom og frem til og med 90-tallet. Men så skjedde det en dramatisk endring etter år 2000, da fargene plutselig ble kastet ut til fordel for hvitt og grått, sier Thurmann-Hoelseth.  

Nå har vi begynt å se en klar vridning i retning fargene igjen, og stadig flere maler og tapetserer over de hvite veggene sine.

- Det hvite vil ikke forsvinne på dramatisk vis, men vi ser at ting er i ferd med å skje. Folk i butikker og malingsprodusentenes salgsstatistikker forteller at fargene, og spesielt de blågrønne tonene, er på vei opp, forteller hun videre. 

Best å utfordre seg selv

De blågrønne nyansene er for mange enkle å starte med når man ønsker å tilføre mer farger i hjemmet.

- Blågrønt er en trygg farge som egentlig føles litt som grått, men som i motsetning til grå gir en behagelig stemning. Fargen er også veldig lett å kombinere med andre farger og passer til det meste, sier hun videre, og råder samtidig folk til å utfordre seg selv litt når de skal fargesette hjemme.

- Det er viktig å velge noe man føler seg komfortabel med, men samtidig er det lurt å ta sjansen og hoppe i det med begge beina.  De som går litt utenfor komfortsonen når de skal fargesette er de som ender opp med å ELSKE det!, tipser hun.

Se flere bilder
Horizon fra Omexco/INTAG.

Foto:

Horizon fra Omexco/INTAG.

Mer informasjon

www.intag.no

www.thedailydagny.com

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.