IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Vi gjør utekosen koseligere med utetepper

Foto: InHouse

Vi gjør utekosen koseligere med utetepper

Det er typisk norsk å hygge seg ute. Med tepper og tekstiler har den norske utekosen blitt enda et hakk mer koselig.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå er det typisk norsk å krype opp i utesofaen med myke puter, tulle seg inn i pledd og sette bena på et lunende gulvteppe akkurat som inne.

– Ja, trenden nå er at vi innreder ute på samme måte som inne. Utemøblene har blitt mer og mer lik de vi bruker inne, og vi luner og skaper mer kos med tekstiler og tepper, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Hun opplever at vi er ganske kreative til å suge mest mulig ut av noen korte sommermåneder, og tror at vi helst ville vært ute hele tiden.

Se flere bilder
Brunt, røft uteteppe

Foto: Golvabia

SONER: Utetepper er gode for å lage soner på uteplassen. Teppet er Nature Brun fra Golvabia.

Hjemme og ute

– Dette gjelder ikke bare privat, vi ser samme trenden når vi går på byen. Vi vil helst sitte ute og på puter. Når det blir kjølig, er det en selvfølge at restauranten har pledd til gjestene, sier Owren.

Torhild Rustenberg hos InHouse Group bekrefter tendensen. De opplever økt etterspørsel etter tepper til utebruk. Det er flere butikker enn før som selger utetepper, og utvalget er større.

– Folk ønsker den gode følelsen og bruker tepper for å lage soner på terrasser og plattinger. De innreder både spiseplasser og loungeområder med tepper, sier Rustenberg.

Se flere bilder
Fargerike utetepper på uteplassen

Foto: InHouse

FARGER: Himmelblå striper spiller fint på lag med sommerblomster, og skaper livlig utekos. Teppe Nice, himmelblå fra InHouse.

Utetepper til alle

Puter og pledd har vært en del av uteinnredningen lenge, først for å holde kulden unna utover sommerkvelden. Nå er de viktige også for den visuelle kosen, og helheten toppes med teppe som matcher både farge og stil.

– Det kan være fargerikt og lekent eller stramt og moderne. Utvalget er stort, så du finner garantert et teppe som passer, sier Rustenberg.

Se flere bilder
Utetepper i mange farger

Foto: Bjørg Owren/ifi.no

VALGFRITT: Det er stor variasjon i farger, mønster og størrelser. Du kan også bestille på mål og få det kantet.

Tåler vær og vind

Teppene kommer i flere størrelser, og de kan lages på mål etter kundens ønske.

Musum Interiør leverer tepper til utebruk på mål. Bjørn Musum forteller at dette er tepper som tåler det norske været godt. De er vevet av gjennomfarget syntetisk garn og tåler både sol og regn.

– Teppene er vevet med åpen bunn, så de tørker fort etter en regnskur. De kan spyles, og tåler både klor og saltvann, så de egner seg også godt ved bassenget, forklarer han.

Og når høsten kommer, er det ikke noe stress, for teppene kan fint ligge ute hele året!

Se flere bilder
Tepper for utestuen

Foto: Musum Interiør

HELE ÅRET: Tepper for utestuen og bassengområdet tåler det meste og kan ligge ute hele året. Teppet Natur fra Musum Interiør leveres på mål og kantes etter ønske.

Dette ble brukt

Hovedbilde/UTE SOM INNE::

  • Teppe: INHOUSE

SONER::

  • Teppe: Nature Brun – GOLVABIA

FARGER::

  • Teppe: Nice, himmelblå – INHOUSE

HELE ÅRET::

  • Teppe: Natur – MUSUM INTERIØR
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Mari Andersen Rosenberg  | 
Selvrensende maling og dekkbeis test
Utendørs

Med selvrensende maling eller dekkbeis som har Smart Flow-teknologi kan du male 20 prosent lengre per dypp i bøtta, sier ekspertene. Den selvrensende teknologien skal også sørge for...

Anna Leikanger Voje  | 
Ny terrasse på en dag
Utendørs

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Chera Westman  | 
Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Chera Westman  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.