IFI logo
Se flere bilder
Vårens tapetdrømmer...

Foto: Produsentene

Vårens tapetdrømmer...

Vårens tapetkolleksjoner kan friste den mest ihuga maler. Grafiske mønstre, glade kruseduller og eksklusive blomstertapeter med sølveffekter er noen av fristelsene.

Eleni Maria Stene

Eleni Maria Stene
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mangfoldet av tapeter og mønster er større enn noen gang. Vårens tapettrender har flere sterke farger og kraftfulle mønstre, utpregede strukturer og nye materialer, men også dusere utrykk med innslag ev metalleffekter.  

- Det færreste tenker over hvor raskt og enkelt det er å tapetsere. Mange tapeteser bare én vegg i rommet. Da trenger man ofte ikke mer enn et par ruller tapet. Det er fort gjort og det blir lite rot. Om man blir lei av veggen, eller ikke er fornøyd, er det dessuten raskt å male over, sier Bjørg Owren, daglig leder av Informasjonskontoret for farge og interiør. Ikke trenger man så mye utstyr heller. Tapet, lim, tapetsletter, tapetkniv og en pensel for å få limet inn i krokene er det viktigste.     

Et helt rom med dekorert med et stormønstret og kraftig tapet kan bli for mye. Det holder ofte med å tapetsere det på én av veggene mens de andre holdes i en mer nøytral farge.

En hemmelighetsfull have

Natur og blomstermotiv har kommet for fullt siste året, og flere og flere nordmenn tar naturen inn i huset sitt i form av en tapetsert vegg eller to. Den engelske designeren Jocelyn Warners tapeter er forholdsvis nye i Norge. Hun er en av mange designere som er inspirert av naturen. Hennes blomstertapeter kan få en til å tenke på en hemmelighetsfull have full av glitrende skatter.

- Jocelyn Warners siste kolleksjon har vakre blomster med sølveffekter på blad og grener. Den er helt spesiell og helt ny i det norske markedet, forteller Gro Welle-Watne hos tapetleverandøren Intag.

Warners tapeter har kun vært tilgjengelig på det engelske og australske markedet, men nå kan nordmenn også få nesten, levende sølvblomster på veggen - og de er ikke glorete, men elegante.

Moderne retro

Eco Velvet er en eksklusiv fiberkolleksjon for de som våger litt mer.  

- Store mønstre og dristige farger kombinert med fløyelsmyke overflater appellerer til individualisten med sans for det ekstragavante, sier markedssjef Nina Pettersen hos Borge AS. Velvet finnes i mange sterke farger som turkis, grønt og rosa, men også med dempede farger som brunt og grått. For de som har sansen for en mer grafisk inntrykk finnes tapetet også i sort. 

En annen vårnyhet fra samme leverandør er en kolleksjon med digitaltrykte veggbilder.

- Tapetet Eco Wall er preget av det elegante og retromoderne, og kan kombineres med tilhørende metalliske tapeter i samme kolleksjon. Dette er nyskapende mønstre spekket med god design, sier Pettersen. Elegante og morsomme kruseduller på tapetet gir rommet både en raffinert stil og et muntert tilslag. Hver tapetrull har ett bilde og passer fint å kombinere med en ensfarget tapet om man ikke ønsker store mønster over hele rommet.    

Klassisk og luftig

For de som foretrekker et mer klassisk preg, men likevel ønsker seg noe nytt på veggen, finnes det også mange nye tapeter og gardiner. Tapethuset AS er leverandør av både tapeter og stoffer fra Harlequin som har et mer klassisk utrykk. Shimmer, silke og satineffekter og nye fargekombinasjoner som brunt og rosa gjør stilen alt annet enn kjedelig. Lyse tapeter med duse mønstre og matchende gardiner tar våren inn i stuen. Da gjør det ikke noe med noen regndråper ute.

Mer informasjon

www.borge.no

www.intag.no

www.tapethuset.no

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.