IFI logo
Se flere bilder
Utvider korkens bruksområder

Foto: Wicanders/SAGA Kork

Utvider korkens bruksområder

Fordelene med korkgulv kan ramses opp i fleng: Det er bærekraftig, lydisolerende, slitesterkt og godt å stå og trå på. På grunn av den høye komforten har kork tradisjonelt vært mye brukt i stue, barnerom og soverom. Nå har bruksområdene blitt utvidet.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved å kombinere korkens naturlige egenskaper med avansert teknologi, har Wicanders laget et innovativt gulv, som vi garantert kommer til å se mer av fremover. Det unike med Wicanders korkgulv, Hydrocork, er at det er et gulv som, i tillegg til å inneha korkens tradisjonelle egenskaper, også tåler vann.

Kork i gang og på kjøkken

Når man skal legge gulv i et rom er det lett å tenke at man må velge hva som er viktigst – skal man gå for robust og fuktbestandig, eller komfortabelt og lydisolerende? Det er vanlig å velge gulv som innehar de førstnevnte egenskapene på blant annet kjøkkenet og i entreen, da dette er rommene som oftest utsettes for slitasje og vannsøl. Korkgulv har tradisjonelt sett vært forbundet med de sistnevnte egenskapene, og dermed vært mer forbeholdt flater i barnerom, soverom og stue.

Hydrocork representerer en ny måte å bruke kork på. Med sine fuktbestandige egenskaper, passer det nemlig perfekt også i rommene der vann og søle dras med inn. Gulvet utvider derfor korkens bruksområde.

– Hydrocork er ypperlig også for gang, kjøkken og andre områder som er utsatt for vannsøl. Kombinasjonen av overflaten og kjernen av komposittkork gjør at gulvet ikke sveller når det utsettes for vann, sier Ann Jeanette Myrland, produktsjef for SAGA Kork, som fører Wicanders korkgulv.

Se flere bilder
Kork er godt å stå og gå på, og gir deg komforten du trenger i et hvilket som helst rom.

Foto:

Kork er godt å stå og gå på, og gir deg komforten du trenger i et hvilket som helst rom.

For den grønne forbrukeren

Kork er et naturlig materiale, som kommer fra barken på korkeiken. Det er fornybart og bærekraftig, og dermed perfekt for den miljøbevisste forbrukeren.

– Noe av det beste med korkgulv, er at det er et bærekraftig valg. Det er barken fra korkeiktreet som brukes, og den vokser ut igjen etter ni år – det vil si at ingen trær går tapt, sier Myrland.

Se flere bilder
Kork kommer fra barken på korkeiktreet, og er et bærekraftig materiale. Perfekt for den miljøbevisste!

Foto:

Kork kommer fra barken på korkeiktreet, og er et bærekraftig materiale. Perfekt for den miljøbevisste!

Korkens mange fordeler

I tillegg til å være bærekraftig, har korkgulv naturlig lydisolerende egenskaper, og demper støy i og mellom rommene i huset. På grunn av den naturlige fleksibiliteten som finnes i kork, er det også et underlag som er godt å stå og trå på, som er viktige egenskaper blant annet på et kjøkken. Wicanders korkgulv er samtidig stabilt nok til at foten får den nødvendige stabiliteten som trengs for å unngå stor belastning når man går.

– Hydrocork består av en naturtro overflate med et beskyttende slitelag, en kjerne laget av komposittkork og en bakside for balansert oppbygging. Dette gjør gulvet varmere, gir høyrere gangkomfort samt reduserer trinnlyd og støy med opptil 50 prosent, forteller Myrland.

Egenskapene i korken fører også til at gulvet demper støt, noe som er en fordel dersom man ved et uhell skulle miste glass eller tallerkener på kjøkkengulvet.

Perfekt for renovering og nybygg

Fordi Hydrocork bygger så lite i høyden, kan gulvet enkelt legges oppå eksisterende gulv. Det har i tillegg et unikt klikksystem, som forenkler gulvleggingen betraktelig.

– Hydrocork er det ultimate gulvet for renovering og nybygg, da det kun bygger seks millimeter. Det har et revolusjonerende komprimeringssystem, som fungerer som en korkpropp. Når gulvbordene føres sammen, komprimeres korken i klikksystemet, før den ekspanderer tilbake til sin opprinnelige form og lager en sterk og stabil skjøt, forklarer Myrland.

Kork hadde sin storhetstid i Norge for noen tiår tilbake, og mange har et forhold til korkgulv. Stor satsing på innovasjon og teknologi hos Wicanders gjør at korkgulvet nå kommer i flere varianter, alt etter behov.

– I tillegg til Hydrocork finnes Artcomfort, som er korkens svar på laminatgulv, samt Corkcomfort – det klassiske korkgulvet med nye innfarginger, klikksystem og dimensjoner, forteller Myrland.

Se flere bilder
Hydrocork kan se ut som et hvilket som helst annet gulv, samtidig som det innehar alle de gode egenskapene til et korkgulv.

Foto:

Hydrocork kan se ut som et hvilket som helst annet gulv, samtidig som det innehar alle de gode egenskapene til et korkgulv.

Mer informasjon:

SAGA Kork

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.