IFI logo
Se flere bilder
Teppedesign i alle varianter

Foto: Produsent

Teppedesign i alle varianter

Det samme designet i en rekke farger og størrelser har gitt et helt teppekonsept som inneholder vegg-til-vegg-tepper, avpassede tepper og fliser.

Tor Henning Støldal

Tor Henning Støldal
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Designideen var det designer selv som kom på, danske Monica Ritterbrand, og konseptet har fått navnet Dancers. Det samme dansemotivet går igjen i svært mange varianter - i små, mellomstore og de helt store figurer.

Danske Egetepper står bak denne konsepttanke på gulv. Produsentens oppfatning er at vi er individualister og ønsker oss mange forskjellige løsninger.

Det er utrolig hva dette gir av varianter. Vegg-til-vegg-tepper leveres tradisjonelt på rull og kan som heldekkende brukes på mange rom i hjemmet, eller i offentlige miljøer, som korridorer hvor tepper er støydempende.

De avpassede tepper leveres i fire forskjellige størrelser og figurene som er små på vegg-til-vegg-tepper blir her til dels veldig store (se billedserien).

Fliskonseptet er det nyeste fra Egetepper. Her er flisene på 48 x 48 cm og gir alle verdens muligheter.

Flisene leveres i en rekke standardfarger som et grunnlag, men i tillegg kommer en serie fargerike designvarianter - effekt-fliser. Fargene på effekt-flisene skal alltid representere motebildet. Når det forandres kan man nøye seg med å kjøpe nye effekt-fliser og skifte de ut, mens man beholder de ensgfargede som et grunnlag. Det gir en rimelig fornyelse.

Tidligere skilte Egetepper klart mellom tepper til boliger og de til offentlige miljøer. I hoteller med stor slitasje har man gjerne brukt veldig gode kvaliteter. I hele Dancers-serien er det benyttet garn i 80/20 fordelt mellom ull og polyamid hvor garnvekten er 1.400 gram pr. kvadratmeter. Det er mye og gir en tykk kvalitet.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.