IFI logo
Se flere bilder
Sweet Embrace er Årets farge 2024 fra Nordsjö

Foto: Nordsjö

Sweet Embrace er Årets farge 2024 fra Nordsjö

Den lyserosa fargen Sweet Embrace, er av malingprodusenten Nordsjö kåret til Årets farge for 2024. Fargen skaper ro og innbydende rom, og er en del av trendrapporten Colour Futures.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Hver høst i 20 år har malingprodusenten Nordsjös globale fargeeksperter og team av eksperter kåret Årets farge for året som kommer. Denne gang ble det den lyst rosa, dunlette fargen Sweet Embrace som ekspertene tror vil prege 2024.

 

– I tillegg til å være en subtil og sofistikert frittstående farge, fungerer Sweet Embrace også som en solid base for en rekke andre farger, sier Ann-Charlotte Linde, fargesjef i Nordsjö.

Se flere bilder
Sweet Embrace

Foto: Nordsjö

ÅRETS FARGE fra Nordsjö er døpt til Sweet Embrace – en rosa, ren farge, som lanseres i tre inspirerende fargefamilier.

Annonse

Trendrapport

Årets farge er en del av den omfattende trendrapporten Colour Futures 2024, som utarbeides på bakgrunn av globale samfunnstrender og utvikling innen en rekke områder. Rapporten viser tydelig at vi søker etter tilhørighet, ro og stunder av gleder i hverdagen. Med utgangspunkt i trendrapportens nøkkelord har årets farge vokst frem som et selvsagt og trygt valg.

Sweet Embrace er inspirert av myk dun og lette ettermiddagsskyer, og fungerer godt alene som base for avslappende og innbydende rom – som mange av oss lengter etter. Den kan også kombineres med andre farge, og sammen med Årets farge presenteres tre ulike fargepaletter som gir forskjellige uttrykk.

 

–  Basert på den myke, positive rosafargen, har vi utviklet tre fargepaletter med ni kompletterende farger i hver familie, som matcher med årets farge. Disse skal gjøre det enklere for forbrukere å fargesette og å skape personlige hjem, sier Linde.

Se flere bilder
tre paletter

Foto: Nordsjö

TRE PALETTER: Sammen med Åres farge lanseres tre ulike paletter som skaper forskjellige stemninger og gjør det lettere å fargesette hjemme. 

Varme farger

Den første av de nye fargepalettene er «A warm colour story», som kombinerer nyanser av sten, jord og leire. Fargepaletten inkluderer varme jordtoner, som gir en familiær og trygg følelse som minner hver enkelt av oss om det stille hjørnet av hjemmet. 

Se flere bilder
«A warm colour story»

Foto: Nordsjö

VARME FARGER: «A warm colour story» kan forvandle hjemmet til en trygg og varm base.

Les mer
Annonse
Se flere bilder
varm palett

Foto: Nordsjö

PALETTEN «A warm colour story» inkluderer skaper et sted som føles komfortabelt og trygt, og kombinerer nyanser av stein, jord og leire. Jordtonene lar seg fint kombinere med årets farge 2024; Sweet Embrace.

Rolige farger

Den andre paletten, «A calm colour story», forener skogen og havets myke grønne og blå nyanser. Med inspirasjon fra naturens elementer går palettens myke farger godt sammen med naturmaterialer, som gir en subtil, avslappende følelse til hjemmet.

Se flere bilder
rolig stue med grønt og rosa

Foto: Nordsjö

ROLIG STUE: Fargene i den rolige paletten er inspirert av skog og hav, og kan fint kombineres med den rosa Årets farge.  

Se flere bilder
Paletten «A calm colour story»

Foto: Nordsjö

PALETTEN «A calm colour story» består av skogens og havets myke grønne og blå farger som alle kan kombineres med årets farge.

Livlige farger

 

Den siste av de tre fargepalettene, «An uplifting colour story», leder tankene til blomstrende, bugnende syriner, med innslag av moderne nyanser av gul. Fargepaletten kombinerer friske og lekende toner med myke pasteller, og er tatt frem for å sette en tone av positivitet og glede i hjemmet.

Se flere bilder
livlige farger på kjøkkenet

Foto: Nordsjö

LIVLIG KJØKKEN: Den nye fargepaletten, «An uplifting colour story», fra Nordsjö, viser lekne nyanser av livlige pasteller.

Se flere bilder
livlig palett

Foto: Nordsjö

PALETTEN «An uplifting colour story» trekker smilet til munnen med drømmende syriner og moderne gule farger.

Mer informasjon
Dele
Finn din nærmeste
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.