IFI logo
Se flere bilder
Stopp UV og innsyn

Foto: Produsenten

Stopp UV og innsyn

At solen bleker gardiner, møbler og andre tekstiler er ikke et ukjent fenomen. Ved hjelp av folie på vinduene kan du stenge både UV-stråler og nysgjerrige naboer ute - samtidig som lyset slipper inn.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mange velger å henge opp store gardiner eller persienner for å forhindre innsyn. Dette holder riktignok UV-strålene og nysgjerrige blikk ute, men det gjør også at hele vitsen med store vindusflater forsvinner. Og når solen først skinner, er det jo trasig å måtte stenge alt finværet ute. Vindusfolien kan være en fin løsning på problemet.

- Jeg har også vært borti enkelte som hadde problemer med at hunden satt ved vinduet i utgangsdøren og bjeffet hver gang noen gikk forbi. Men da det kom vindusfilm på vinduet så ikke lenger hunden hva som foregikk ute, og bjeffingen gav seg, forteller Jan Ole Sæløen i Inspirasjon Interiør.

En elektrostatisk vindusfilm

Tradisjonelt sett har klebefolie festet til vinduene ved hjelp av et ultrasterkt lim. Dette er både vanskelig å sette opp pent og vrient å ta ned igjen. Nå brukes heller statisk elektrisitet til å feste folien til vinduene. Dette fører til at folien sitter som støpt når du ønsker at den skal sitte, men også er lett å ta ned når du vil fjerne den. Folien fester på alle rene glassflater, og kan til og med brukes på innsiden av dusjvegger i glass.

Kan brukes om igjen

På grunn av den statiske elektrisiteten kan produktet sitte i år etter år uten å falle av. Men folien kan også tas ned, rulles sammen og oppbevares så lenge en måtte ønske. Når man så henger den opp igjen, vil den sitte like lett som ved første gangs oppsetting.

Mange design

LineaFix finnes både i vanlig vindusfolie og i en UV-sikker variant. Sistnevnte stenger så mye som 99 prosent av alle UV-stråler ute. Designene varierer i alt fra fargerike "glassmalerier" til dråper, ruter, frostet glass og striper. Mønstrene er preget inn i plasten, noe som gir et unikt fargespill og lysbrytning i folien.

Enkel montering

Montering av LineaFix er svært enkelt, og kan gjøres slik:

1. Vask overflaten grundig med en fuktig klut. Forsikre deg om at alt støv og fett er borte.

2. Spray litt vann på glasset ved hjelp av en sprayflaske.

3. Fjern beskyttelsesfilmen på baksiden av folien.

4. Fest folien på glasset der du vil ha den.

5. Tørk over flaten med en tørr klut eller en plastskrape for å fjerne overflødig vann.

- Det er viktig å huske å ta av beskyttelsesfilmen. Vi har hatt tilbakemeldinger fra folk som har klaget over at folien falt av etter bare ett døgn, men dette var fordi de hadde glemt å fjerne filmen. Etter at misforståelsen ble oppklart, har folien sittet som støpt, forteller Sæløen.

Mer informasjon

www.tapetshop.no

www.inspirasjon.as

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.