IFI logo
Se flere bilder
Steinfliser med klikksystem

Foto: ifi.no

Steinfliser med klikksystem

Det kommer innovative nyheter også på steingulv, som at man med sammenføyningsprofil kan legge steingulvet i et klikksystem - ingen liming, ingen fuging.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Patentet er tysk, det samme er produksjonen. Boidé Gerflor Scandinavia har fått enerett i Norden på produktene med den nyutviklede leggeteknikken.

Nyheten kommer i mange typer stein - fra Italia, India, China og Larvik (larvikitt) - i forskjellige overflater: polert, pusset, sandblåst, brent, antikk. De leveres i følgende størrelser: 60 x 60 cm, 60 x 30, 50 x 50 og 40 x 40 cm. Tykkelsen på steinflisene er 2 cm. Sammenføyningsprofilene/fugene leveres i tre farger, bruk avhengig av steintype.

Steinflisene monteres såkalt flytende på nesten alle typer underlag, men de ligger jo også av sin egen tyngde, dette formstabile materialet. Man legger flisene på en underlagsmatte av skum, profilen festes i steinens spore, settes enkelt på plass med en avsluttende forsiktig banking. Stein skjæres vanligvis med en diamantsag der flismålene ikke går opp i gulvarealet.

Bruksområdene er mange - både i offentlige miljøer og i boliger. I bedrifter og kontorbygg passer steinflisene i inngangspartier, vestibyler og korridorer, de passer i butikksentra eller inne i forretninger. I bolighus brukes stein i hall, i kjøkken og stein kombineres nå også med andre gulvbelegg i flere rom.

Alle steinfliser som leveres med klikksystem kan også leveres som vanlig stein, som da må limes.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.