Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Slik gjøres det

Slik vasker du huset ditt

  •  
  •   Publisert:
Veggen skal males på nytt, og her brukes et kraftvaskemiddel som gir ekstra god heft til etterfølgende malingstrøk.  
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
På mindre hus kan en trykksprøyte, en såkalt frukttresprøyte, brukes til å påføre vaskemiddelet på veggene. En høytrykksvasker kan gi så sterkt trykk at den sliter bort fibrene i treet. Vann kan også trenge inn på steder hvor det ikke får renne ut igjen. Hvis for eksempel panelet er dårlig luftet, kan fuktigheten skape problemer.

Høytrykkspylere, lifter og moderne stillaser gjør det lettere å vaske selv store bygninger. Alt sammen er ting du kan leie for en relativt rimelig penge, forutsatt at arbeidet er godt planlagt.

Skyll først

Før du påfører vaskemidlet, skal huset skylles med rent vann. Start alltid nederst og arbeid deg oppover. Slik har du alltid full kontroll med hvor godt vaskemiddelet dekker. Dessuten kan såpevannet lage merker på husveggen hvis det renner nedover panelene sammen med skitten. Etter ti til femten minutter skrubbes og spyles det rent med hageslangen eller høytrykksvaskeren. Nå starter du øverst og jobber nedover. Har huset mye oppsprukket panel og for eksempel tilløp til soppsporer inne i sprekkene, anbefales å bruke en egnet vaskekost ved sprekkene før avspyling.

Bland vaskemidlet med vann og sprøyt på med en trykksprøyte eller frukttresprøyte. Start nederst og arbeid deg oppover. Da har du kontroll hvor godt vaskemidlet dekker. Dessuten kan såpevannet lage merker på husveggen hvis det renner nedover panelet sammen med skitten. Etter en stund skrubbes veggen med kost og spyles med hageslangen eller høytrykksvaskeren. Nå starter du øverst og arbeider deg nedover.

Gråvær er godt vaskevær. Unngå å vaske i direkte sollys. Hvis såperestene tørker inn i ytterkledningen, kan veggen bli skjoldete.

©ifi 2002

Les også Vask er viktig

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer Slik gjøres det

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons