IFI logo
Se flere bilder
Rosa og metallisk krakk

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Rosa og metallisk krakk

Krakken var sjarmerende, men fargene passet dårlig inn i det øvrige interiøret. Ved hjelp av litt maling ble den både metallisk og søt.

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Litt maling kan gjøre stor forskjell. Med de nye typene metallmaling kan møbler bli ekstra stilig, og kombinert med matte malinger blir effekten enda sterkere. Denne krakken fikk en søt rosafarge kombinert med en mørk metallisk grønn.

Slik gjorde vi:

1. Vask

En grundig vask er en selvfølge før man begynner på noe som helst. Benytt et kraftig, alkalisk rengjøringsmiddel, for eksempel kraftvask eller grovrent.

2. Puss ned overflaten

Puss ned overflaten i treverkets lengderetning. På den måten får man en pen overflate, og god heft til videre behandling. For å få et best mulig resultat begynte vi med 60 korning, gikk videre til 150 og avsluttet med 180.

3. Avstøve

Det er viktig å fjerne alle rester av støv fra pussingen før malingen kommer på. Avstøvingen kan skje ved hjelp av en kost, støvsuger eller en avstøvingsklut.

4. Heftgrunn

For å sikre vedheft, går man først over med en heftgrunn. Det ideelle er en heftgrunn i samme farge som toppstrøket, men det er ikke avgjørende for et godt resultat. Vi benyttet en vanntynnet heftgrunn, men en oljeheftgrunn vil også fungere fint.

5. Sparkle

Hvis overflaten fortsatt er hakkete og stygg bør det sparkles før malingen påføres. Maling fremhever hakkene istedenfor å skjule dem. Etter sparkling, pussing og avstøving, bør det flekkgrunnes på de aktuelle stedene. Vi syntes de få hakkene i denne krakken gav den sjarm og vitnet om dens tidligere liv, så vi valgte å droppe sparkel, og gikk heller rett på maling etter heftgrunning.

6. Toppstrøk

Til toppstrøket kan du bruke en vanlig vannbasert veggmaling. Vi benyttet en vanlig vannbasert veggmaling på beina, mens toppen fikk en stilig metallmaling. Både veggmalingen og metallmalingen trengte to strøk for å dekke.

www.nordsjo.no

www.beckers.no

www.bratfoss.no

Dette brukte vi
  • Kraftvask
  • Heftgrunn V, farge S 2000-N fra Nordsjö
  • Blankett V, glansgrad 50, farge S 1010-R20B fra Nordsjö
  • Decor Metall Curry fra Beckers
  • Pusseklosser i korning, 60, 150 og 180
  • Avstøvingsklut
  • Pensler med syntetbust
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.