Klart du kan male pepperkakehuset

Publisert:

Verdens første pepperkakehusmaling er tilbake. -Kreativiteten er stor hos landets pepperkakehusbyggere, men hittil har det vært fokus på arkitektoniske nyvinninger. Nå er tiden inne for mer inspirasjon til pyntingen. For det er klart vi kan male pepperkakehuset, sier mesterkonditor, og tidligere coach for Norges offisielle landslag for konditorfaget, Konditorlandslaget, Pierre Xavier Chinniah. Sammen med Butinox har han utviklet den ideelle pepperkakehusmalingen.

Butinox

Pierre Xavier Chinniah er mesterkonditor og pepperkakeekspert. Han har brukt mye tid på å utvikle den perfekte og spiselige pepperkakehusmalingen. - Alle typer hus fortjener skikkelig maling. Derfor vil vi gi alle som ønsker det muligheten til å male årets pepperkakehus. Tiden er inne for å piffe opp den tradisjonelle brunfargen, som har dominert i alle år. Derfor har vi nå utviklet oppskrifter på tre flotte julefarger, forteller Pierre.

Pierre har samarbeidet med produktsjef for Butinox Futura, Anders Hvinden, for å sikre at husfargene er trendy, og at de samtidig frister pepperkakehusspiserne. - Vi har blitt enige med Pierre om å gi malingen 12 dagers garanti på farge og glans, så den holder godt inn i juletiden. Årets nyhet er pepperkakehusmaling i fargen hvit. Det sies at hvit er gledens, lysets og renhetens farge. Hvit egner seg spesielt godt til pepperkakehusets detaljer som dører og vinduer, og vil samtidig stå fint sammen med pepperkakehusmalingen i rød og grønn, sier Anders.

Pierre og Anders forteller at de har eksperimentert med ulike påføringsverktøy for pepperkakehusmalingen. -Både pensel og rulle fungerer bra, men mest av alt er dette er en jobb for små hender. Slipp barna løs. Og husk: Har dere allerede laget pepperkakehuset, er det ikke for sent. Vår oppfordring til alle er å bruke romjulen til litt oppussing. I 2016 har nordmenn i stor grad malt bolighusene sine i ulike gråtoner. Vi er veldig spente på hvilke farger som vil slå an på spiselige hus.

- Så vil vi samtidig ønske alle pepperkakehuseiere en skikkelig god jul, avslutter de.

Lier, 5. desember 2016

 

Kontaktpersoner:

Pierre Xavier Chinniah, tlf. 928 14 102

Anders Hvinden, Scanox, tlf. 994 44 516

Bilder
Vedlegg
Butinox Pepperkakehusmaling.jpg0,08MB
   Last ned