IFI logo
Se flere bilder
Polyflor inntar Svalbard

Foto: Hanne Jørgensen

Polyflor inntar Svalbard

Verdens nordligste gulvlegging finner sted i Norge. Ikke på fastlandet, men på Svalbard. Her finner vi et klima og et miljø som stiller store krav til produktvalg.

Harald Sola Berentsen

Harald Sola Berentsen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I år har skipslastene som går til Svalbard inneholdt betydelige mengder med gulvbelegg fra Polyflor Nordic.  I arktiske strøk er man utsatt for ekstremt tørr luft i store deler av året, og Svalbards klima blir ofte omtalt som Arktisk ørken.Konsekvensen er at bygninger og installasjoner av alle slag lever mer enn vanlig. Da er det viktig at gulvbelegget er egnet til å kunne stå i mot utfordringene og at de kan justeres etter behov.

Studenthybler

Blant de mange prosjektene Polyflor har vært involvert i på Svalbard dette året, er det nye hybelbygget, Sjøskrenten, til Norges arktiske studentsamskipnad.

- Vi skal ikke påstå at studenter er mer uvørne enn andre, sier maler Tommy Anderssen, som har vært ansvarlig for leggingen av gulvene, - men med såpass mye gjennomtrekk og et normalt studentliv så oppstår det jo litt søl og slitasje. Vi har derfor valgt å legge LVT på alle gulv vi har ansvar for her oppe på Svalbard. Vi sørger også for å kjøpe inn litt ekstra av de ulike typene gulvbelegg, slik at vi kan bytte ut vinylfliser som er slitt eller beskadiget. Vi er avhengig av sporadisk sjøveis transport og da kan utbedringer ta litt tid om vi ikke har sikret oss med et eget lite nærlager.

Se flere bilder
(f.v.) Daglig leder i Polyflor Jan-Erik Jørgensen, Polyflors selger i nord, Raymond Olsen og gulventreprenør Tommy Anderssen som har sin virksomhet her på Svalbard.

Foto:

(f.v.) Daglig leder i Polyflor Jan-Erik Jørgensen, Polyflors selger i nord, Raymond Olsen og gulventreprenør Tommy Anderssen som har sin virksomhet her på Svalbard.

Utleieleiligheter

- På Svalbard er det slik at så godt som hele befolkningen bor i utleieleiligheter som eies av blant andre «Store Norske», UNIS, kommunen eller andre, fortsetter Anderssen, - det får konsekvenser for brukeratferden. Utleieavtalene går oftest over kun ett år, det medfører gjerne mer slitasje enn vanlig på gulvene; her tråkkes det gjerne inn med arbeidsstøvler, det synes til tider på vinylen. Vi har valgt å legge Expona LVT med nating, for at overgangen mellom flisene skal bli penere og holde seg bedre over tid. Gulvene monteres med Casco Proff Extrasom er ideell for formålet.

Kjøpesenteret

Over alt i Norge finner man et Thon-senter. Slik er det også her på Svalbard kan Anderssen fortelle:

- Vi har lagt gulv i MIX-kiosken og hos frisøren på senteret. Begge disse stedene har utstrakt trafikk og stor slitasje fra fottøy som kommer rett fra gaten, eller skal vi si arbeidsplassene. Her har vi også benyttet Expona, men i frisørsalongen har vi lagt en Expona-variant med parkett-look uten nating for å skape et mer eksklusivt uttrykk.

Se flere bilder
Både kiosken og frisøren har fått gulv fra Polyflor.

Foto:

Både kiosken og frisøren har fått gulv fra Polyflor.

Satellittstasjonen

Svalbard satellittstasjon - SvalSat - ligger på Platåberget like i nærheten av Longyearbyen, på 78 grader nordlig breddegrad. SvalSat er en av Kongsberg Satellite Services – KSAT - sine tre satellittstasjoner. KSATs øvrige anlegg ligger i Tromsø og Grimstad. Satellittstasjonen på Svalbard har en beliggenhet og en infrastruktur som har gjort meget attraktiv blant de store internasjonale satellitteierne, og den sørger blant annet for at Svalbard har bredbåndsforbindelse. For øvrig er NASA en av deres største kunder.

- Vi fikk et spennende oppdrag fra SvalSat, forteller daglig leder i Polyflor Nordic, Jan-Erik Jørgensen – da de skulle innrede et nytt trappehus. Selve trapperommet, på 3x6 meter, skulle ha et dekorativt gulv. Oppå dette gulvet skulle det monteres en trapp, hovedsakelig i glass, slik at gulvet skulle kunne beskues fra oven. I samarbeid med satellittstasjonen, oss her i Norge – og vår designavdeling i England, kom vi fram til et motiv alle var fornøyd med. Slike oppdrag byr på en artig utfordring i hverdagen. Vi ser fram til å fortsette våre vellykkede prosjekter på Svalbard i årene som kommer, avslutter Jørgensen.

Se flere bilder
Satelittstasjonens kontorbygg

Foto:

Satelittstasjonens kontorbygg

Polyflor Nordic
  • Polyflor Ltd. er en verdensomspennende leverandør av gulvbelegg til offentlige miljøer, som sykehus, sykehjem, skoler, barnehager, butikker, kontorer osv.
  • Hovedkontoret er i Manchester UK.
  • Polyflor Nordic har kontor, showroom og lager på Kjelsås i Oslo. Selskapet har et landsdekkende salgsapparat, og innehar en ledende posisjon i det norske gulvmarkedet.
  • www.polyflor.no
Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.