IFI logo
Se flere bilder
Oppussing før salget

Foto: Frode Larsen og Kristian Owren/ifi.no

Oppussing før salget

Ved kjøp og salg av bolig er det store summer i omløp. Derfor kan forholdsvis små oppgraderinger av boligen, gi store økonomiske utslag.

Julie Hageler/ifi.np

Julie Hageler/ifi.np
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jeg blir stadig overrasket over at ikke flere benytter seg av denne muligheten, sier Per Kokkin i DnB Nor Eiendom. Selv små forbedringer kan få store utslag, og være avgjørende for interessen for boligen din.

Små tiltak, stor effekt

Det som lønner seg er å gjøre de små tingene, som ikke koster for mye, men som likevel kan heve inntrykket av boligen din betrakterlig. Å pusse opp hele kjøkkenet for visningens skyld, vil ofte ikke lønne seg. - Bytt ut håndtakene på kjøkkenskapene og legg inn en ny benkeflate isteden for, anbefaler Kokkin.

Selvfølgelig er det litt ekstra arbeid å skulle male leiligheten eller gjøre andre oppgraderinger før du selger den. - Men med tanke på den effekten selv små og enkel grep kan gi, så vil de timene du har lagt ned, fort bli mer enn vel verdt innsatsen, sier Kokkin.  

Gode råd fra megleren:

- Mal!

Å legge et nytt strøk maling på veggene, er kanskje den tingene du gjør som vil koste deg minst i forhold til hvilken effekt det kan gi. Bruk i så fall lyse og nøytrale farger.

- Gjør mindre oppgraderinger!

Skift ut kjøkkenplaten, mal kjøkkendørene, sett inn nye dørhåndtak på kjøkken- og baderomsdørene, installer et nytt dusjhode, bytt ut toalettsetet, kjøp nye dørhåndtak, tett spikerhull og fest løse ledninger. Ved salg av bolig, er førsteinntrykket helt avgjørende. Ikke la små detaljer ødelegge for helhetsinntrykket.

- Gjør rent!

Det burde vært en selvfølge, men likevel ser vi at folk holder visninger midt i blant hybelkaniner og tomme øl bokserer. Alle liker et rent hjem, så det fins ingen unnskyldning for skitne kroker eller vinduer.  

- Fjern alle personlige gjenstanser!

Når folk kommer på en visning, vil de forsøke å forestille seg hvordan de hadde likt å bo der, og de innreder gjerne boligen i tankene med sine egne ting. Ikke ødelegg denne prosessen! Flytt unna alle personlige gjenstander, og gjør boligen din så enkel og stilren som mulig.

Gode råd fra interiør konsulenten

- Skap lys!

Trekk tilside gardinene, og velg lyse og nøytrale farger på vegg og interiør. Flytt unna de fleste møblene, og alt av personlig gjenstander som krukker, vaser, julekort, blader etc. Teppene kan også fjernes, spesielt hvis gulvet under er pent.  

- Invester i små detaljer

Kjøp nye håndkleder til badet, nytt sengetøy eller et sengeteppe til soverommet, bruk puter til å friske opp interiøret, og kjøp blomster som "matcher". En stiling krukke eller tekanne kan godt stå fremme, men ellers skal leiligheten være så enkel som mulig.

Nøytrale, rolige farger

Lyse, nøytrale farger appellerer til de fleste, og vil dessuten føre til at rommet virker større. Folk kjøper ofte en bolig basert på det inntrykket de sitter igjen med, etter en visning på kanskje bare 15 min. Derfor er det utrolig viktig å skape en god atmosfære, og sørge for at potensielle kjøpere får et godt førsteinntrykk av boligen din.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.