IFI logo
Se flere bilder
Oljet tregulv på Edderkoppen

Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

Oljet tregulv på Edderkoppen

Edderkoppen er norsk revyhistorie, startet av Leif Juster i 1942. Lille julaften 1999 ble det som da het ABC-teatret herjet av brann. Nå har et nytt Edderkoppen gjenoppstått.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra første stund etter den eksplosjonsartede gassbrannen var det klart at stedet skulle bygges opp igjen. Det er investert 90 millioner kroner i det Nye Edderkoppen.I tilknytning har det også kommet et nytt hotell, Scandic Hotel St. Olav.

Nye Edderkoppen er innebygget i det nye hotellet - Scandic Hotell med syv etasjer og teatret med fire etasjer. Ved siden av selve hotelldriften og teatervirksomheten er det lagt til rette for at dette skal være et flerbruksbygg - konferanser i teatrets hovedsal og møtevirksomhet i de mindre rom. Salen og scenen med all moderne teknikk er tilrettelagt for TV-produksjoner. Universitetet i Oslo har tatt i bruk salen til forelesninger på dagtid.

Men først og fremst er nye Edderkoppen blitt et flott teater etter mønster av gamle europeiske teatre. De dekorerte balkonger i to etasjer i bladgull-stil er trukket nær scenen. Det er et snev av La Scala over det hele. Salen har fått 615 sitteplasser, en fordobling av kapasiteten fra tidligere. Kombinasjonen med Scandic Hotel St. Olav gir flere fasiliteter som restaurant og barer.

Oljebehandling

I fellesarealer til Edderkoppen er det lagt heltre parkettgulv. Tregulvet er festet til underlaget med et lim som både er lim og fuktsperre i samme produkt. En annen fordel er at limet blir elastisk etter tørking slik at det opptar treets bevegelser.

Til den maskinelle oljing er det benyttet en spesiell olje som inneholder hele 90 prosent tørrstoff. Den gir minimal avgassing og en sterk overflate. Oljen farger ikke treverket noe annerledes enn ved bruk av lakk, men den kan til gjengjeld brekkes (blandes) i fargemaskinen til forhandleren. Man kan for eksempel få en grønnere variant hvis det er ønskelig.

Dette er brukt:
  • Lim og fuktsperre: Casco Parkett Elastic
  • Olje: Synteko Solid Gulvolje - Casco
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.