IFI logo
Se flere bilder
Nytt liv til hagemøblene

Foto:

Nytt liv til hagemøblene

Solen står inn gjennom vinduet en tidlig sommermorgen, og du bestemmer deg for å ta med kaffekoppen og avisen ut for å nyte den deilige morgenstunden. Det er tid for å finne fram hagemøblene.

Julie Hageler

Julie Hageler
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et sikkert tegn på at sommeren snart står for tur, er alle hagemøblene som dras fram fra boder og skur, og fyller opp uteplassene.  Vi er veldig glade i hagemøblene våre når solen står høyt på himmelen, og vi kan nyte sene sommerkvelder i hagen med venner og god mat. Men så snart høsten kommer er de glemt. Da blir de gjerne stående ute til langt på vinter, før vi får dratt dem inn under tak. Skadene ser vi først neste vår.

Ikke kjøp nytt!

Men det er ingen grunn til å kjøpe nye møbler selv om treverket er blitt grått eller malingen er begynt å flasse. En liten overhaling er alt som trengs, for å gi nytt liv til hagemøblene.

Hagemøbler av ubehandlet tre

Hvis hagemøbler av ubehandlet edeltre blir stående ute i alt slags vær, vil de fort kunne se grå og gamle ut. Gråfargen betyr imidlertid ikke at møblene er ødelagt, de trenger bare en grundig rens og et nytt lag olje for å få tilbake sin gamle glød.

Les mer om hvordan på: "Ny glød til edeltre" og "Grå teak møbler blir som nye".  

Hagemøbler av plast

I motsetning til hva mange tror, så er ikke plastmøbler vedlikeholdsfrie. Etter noen år kan de fort bli grå og skitne i fargen, fordi den sterke solen har gjort dem porete og ru i overflaten.

Les mer om hvordan du enkelt kan rengjøre plastmøbler og beskytte dem mot slitasje, på: "Puss opp plastmøbler".

Nytt malingsstrøk til hagemøblene?

Hvis malingen begynner å sprekke eller flasse, så er det på tide med et nytt malingsstrøk. Og vær gjerne litt kreativ i fargevalget. Jordbærrødt, solgult eller havblått er herlige sommerfarger, som sammen med matchende blomster eller krukker, kan skape en hyggelig fargeklatt i hagen din.

Les mer om hvordan du bør gå fram når du skal male hagemøblene på nytt, på: "Frisk opp de malte hagemøblene".

Hagemøbler av metall

Det er heller ingenting i veien for å legge et malingsstrøk på hagemøbler av metall. Les mer om hvordan på: "Maling av metall".

De to viktigste tingene du kan gjøre for å ta vare på hagemøblene dine:

1. Oppbevar møblene tørt om vinteren i kjeller/bod eller garasje.

Hvis du ikke har plass til å oppbevare dem under tak, så kan man få kjøpt billige presenninger til å legge over. Det er garantert verdt investeringen.

2. Vær føre var!

Gi også nye tremøbler et lag med olje, eller smør plastvoks på de nye plastmøblene. Så vil du oppleve at de holder seg mye lenger.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.