IFI logo

Ny terrasse på en dag

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk før du beiser på ny.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med tørrsliping av trebord kan en flisete og skjoldete terrasse både renses og slipes, samt oljes eller beises i løpet av én og samme dag. Med tørrsliping sparer du mye tid. 

Lei deg en slipemaskin

Hos godt utstyrte fargehandlere og utleieselskaper for maskiner, kan du leie en maskin som sliper terrassebord på en helt ny måte. Med roterende børster istedenfor slipepapir, fjernes fliser og død ved og rester av gammel overflatebehandling, helt uten bruk av vann og kjemikalier.

– Maskinen heter Blitz og er en terrassesliper eller terrasserenser som bruker børster for å få bort smuss, rester av gammel beis og det du måtte ha på terrassen, sier Owe Busland hos Industri- og Bolipgrodukter, IBG.

Maskinen renser og sliper cirka 50 kvadratmeter treterrasse på en time, og er enkel å manøvrere. Der du ikke kommer til med den store maskinen, brukes en handholdt børste som inngår i leiepakken. Begge maskiner kobles til en integrert støvsuger som tar hånd om alt støv fra slipingen.

Se flere bilder
utleiemaskin

Foto: Chera Westman/ifi.no

UTSTYRET: Maskinen kan leies fra faghandel og utleieselskaper.  

Uten vann

– Når du er ferdig med å slipe, støvsuger du lett over. Deretter er terrassen klar for overflatebehandlig. Dette er en ren tørrsliping, og du kan gå rett på med de produkter du ønsker å bruke, og må ikke vente på tørk, sier Busland.

– I løpet av en helg har du da fått en helt ny terrasse, sier Busland. 

Se flere bilder
bruker børster

Foto: Chera Westman/ifi.no

BØRSTER: Blitz bruker patenterte børster til å fjerne død ved, smuss og rester av gammel overflatebehandling fra en slitt terrasse.

Se flere bilder
integrert støvsuger

Foto: Chera Westman/ifi.no

STØVSUGER: En integrert støvsuger samler opp støv fra sliping fra både håndholdt og stor maskin. Før overflatebehandling støvsuges treterrassen med den samme støvsugeren. 


Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.