IFI logo
Se flere bilder
Ny stue, men usikker? Her er bestselgerne!

Foto: Tapethuset, Intag, Borge, Storeys, Fantasi Interiør

Ny stue, men usikker? Her er bestselgerne!

Hvis det er lenge siden du pusset opp stuen, er det spennende å finne ut hva andre gjør. Ikke fordi du skal følge trenden, men bare for å starte et sted. Vi har sjekket litt, og deler gjerne hva som er bestselgerne nå, av tapet, tekstiler og farger.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hovedinntrykket er at mange nå velger grått og gråbrune toner på veggene etter hvitt har vært favoritten lenge. Tekstiler og tapet er høyaktuelt for å få den rette kosen. Og på gulvetønsker de fleste seg tregulv; enstavs parkett med brede og lange planker.

Grå eller beige

- Når vi skal male stuen, ønsker vi at fargen på veggen skal passe med sofaen, bildene, teppet og andre møbler. Nyanser av grått eller beige er farger som går godt til de møblene mange har i dag, sier Jenny Bull-Gustavsen hos Butinox.

Se flere bilder
Moodboard grått

Foto:

Moodboard med grått som hovedfarge.

Grått som hovedfarge gir et uttrykk som er rent, friskt og moderne, mener hun. Mens med beigetoner får man en mer lun atmosfære, enten man velger en lys eller mørkere tone. Begge fargene er ypperlig som basis og gode sammen med andre farger. Blant de grå er hennes favoritt en kombinasjon av 5858 Anis, 5856 Fløyel og 5558 Sølv.

- Ved å tilsette en eneste signalfarge som blikkfang, får du umiddelbart din personlige vri, men er samtidig innenfor komfortsonen, sier Bull-Gustavsen.

- Beige kan være alt fra lys og kjølig, til varm og mørk og gir mange forskjellige uttrykk, samtidig som den fremhever enhver annen farge. Beige er den mest anvendelige fargen vi vet om, sier hun og hos Butinox er treklangen 5853 Lys Nougat, 5658 Sandstein og 5503 Cafe Latte blant bestselgerne.

- En flott treklang som kan kombineres med de fleste farger, tipser hun. 

Se flere bilder
Moodboard beige

Foto:

Moodboard med utgangspunkt i beige.

Populært med tapet

Stadig flere får også øynene opp for tapet, ikke bare som dekor på en vegg, men for å skape et rom med stil og atmosfære. Også innen tapet er det mye grått og beige og det er mye tapet, overflatene gjerne litt tekstilaktig og gir veggene enn annen dybde og karakter enn en malt vegg.  Det varsles at mørke farger og blågrønt seiler opp på 10-på topp listen rundt om.  

- Blågrønt er en ny nøytral som fremhever en grå sofa i stuen.  Orange som er kåret til årets farge for 2015 er også en farge som må regnes med, sier Birgit Torkildsby fra tapetleverandøren Borge.

Ser vi på mønster er det ikke ett som stikker seg fram framfor andre; men blomster, ornamenter og fugler selges det alltid mye av. Dette er klassiske design som har vært her siden "tidenes morgen", og oppleves trygge og varige. Blant blomstene har hundekjeksmønster seilt opp som manges favoritt. Andre naturmotiv som trær, greiner, kopi av drivved, malingslitte trevegger, betong og gammel mur er fortsatt blant bestselgerne hos de store leverandørene.

- Også blant nyhetene i høst er det bra utvalg av slike mønster, så for de som ønsker det litt rustikke utrykket med betong, annen stein eller malingsslitt er det mulig å finne noe som ikke mange har brukt før, tipser Toril Rustenberg fra Storeys, som sammen med Borge er størst i det norske tapetmarkedet.

Geometriske mønster og retro har også en stor tilhengerskare. Hos Gro Welle-Vatne som driver Tapethuset, har det retroinspirerte designet til Orla Kiely, Multistem i blå/gønn/gulfarge vært bestselger i flere år, med samme design i fargene rød/orange/gul som en god nummer to.

Se flere bilder
Tapettrend

Foto:

Fugler, både eksotiske og de mer nordiske flakser, flyr eller klatrer rundt på mange tapet i hus og rom i alle stilarter. Disse meisene finnes i Falsterbro II hos Borge.

Feelgood med tekstiler

Gardiner og tepper er toppaktuelt. Etter å ha vært litt ute av motebildet er interessen for tekstiler økende.

- Lett å forstå, for de fleste ønsker å få det koselig når vi innreder hjemme. Og ikke noe skaper mer kos enn tekstiler, sier Camilla Jacobsen hos interiørhuset INTAG.

Av tekstiler går det mye i velur sammen med ulike kvaliteter i lin kvaliteter, gjerne med innslag av metalliske effekter i både kobber, gull og sølv.

- Flere velger gardiner for å dempe akustikken i sine store moderne stuer. Creation Baumann har et stort utvalg tekstiler som er spesielt akustikkdempende både tynne transparente kvaliteter men også tykkere i velur, lin og ull.

- Tepper, gjerne med litt høy luv er også i vinden. Vi snakker ”goodfeel! – gjerne i myke viskoser kombinert med ullkvaliteter som gir en litt ”shiny” velur effekt. Det er også gode syntetiske kvaliteter med samme type finish for mer utsatte steder som under spisestuen, forteller Jacobsen.

Se flere bilder
Gardiner

Foto: Rita Palanikumar

Også de «gardinløse» har oppdaget at tekstiler luner og demper støy. Selv en florlette stårs, kan dempe sjenerende akustikk. Tekstilet Wind på bildet, er spesiallaget for formålet og leveres av INTAG.

Se flere bilder
Blågrønn tapet i stue

Foto:

En populær kombinasjon; designet Norsk Trellis og en nyanse av blågrønn – en farge som er i ferd med å etablere seg som en «ny nøytral». Ikke bli overrasket hvis naboen maler veggene i denne fargen.

Se flere bilder
Mønstret tapet i stue

Foto: no password

Blomster og andre botaniske mønster er alltid aktuelt. I denne kategorien har den skandinaviske hundekjeksen blitt manges favoritt og finnes i et vell av design og farger. Dette er fra kolleksjonen Florentin hos Borge.

Se flere bilder
Tapet i stue

Foto:

De populære ornamentene finnes også i moderniserte varianter, som her et friskt pust inn i et lyst moderne interiør. Dette er fra kolleksjonen Poesi fra Fantasi Interiør.

Mer informasjon

Borge

Butinox Interiør

Fantasi Interiør

Intag

Storeys

Tapethuset

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.