IFI logo
Se flere bilder
Nå velger vi farge på detaljene

Foto: Beckers, Borge, Butinox, Flügger, Gerflor, Green Apple, Intag, Margaret de Lange/Pure&Original, Tapethuset, Storeys

Nå velger vi farge på detaljene

Hva vi synes ser bra ut endrer seg. Tak har bestandig vært hvite. Det samme har dører, vinduer og listverk likeså. Nå utfordres denne standarden av nye farger, og andre måter å tenke på.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det vi ser mye av og venner oss til er lett å like. Og når mange gjør det samme blir det en slags standard. Slik er det med hvite tak, hvite vinduer og listverk.

Så lenge veggene ble malt hvite, var den største utfordringen å finne riktig hvitfarge. Skulle det være helt hvitt eller varmhvit? Klassisk eller eggehvitt, eller noe annet? Fargene har mange navn, og ser temmelig like ut helt til vi ender opp med feil kombinasjoner. Da kunne små nyanseforskjeller få et helt rom til å se skittent og shabby ut.

Se flere bilder
Farge på døren

Foto: Borge

GI PLASS: Alle dører i huset må ikke ha samme farge. En flott dør kan bli enda flottere i en dyp gråtone. Tapetet er Graphic World fra Borge.

Se flere bilder
Farger på detaljer

Foto: Borge

AVSTEMT: Først ble tapetet valgt, deretter ble det plukket ut en farge til peisen. Fint avstemte farger gir en rolig bakgrunn for de andre detaljene i rommet. Tapet Riviera Maison II 7 fra Borge.

Ingen hvit regel

Nå er det enklere, vi ferdig med den helhvite perioden. Fargene slippes fri, også i taket, på dører, peiser, listverk og vinduer. Det er ingen regel som sier at disse må være hvite. Vi er bare vant til at slik er det. Dette endrer seg, og vi hører stadig oftere folk si: «Så fint det ble med farge i taket», «veldig lekkert med malte peis» og «det er såå riktig med farge på vinduene, hele rommet ble annerledes».

Se flere bilder
Blå peis

Foto: Beckers

NY PEIS: En personlig og fargesterk løsning med vegger og peis malt i samme farge. Fargen er fra Beckers og heter Kolibri766.

Se flere bilder
Male taket i farge

Foto: Storeys

IKKE HVITT: Taket må ikke være hvitt. Et alternative er å male i en lys nyanse av veggfargen. Mot mørke vegger virker det mindre hardt, og fungerer fint både i dag- og kveldslys. Tapet på veggene: Grace fra Storeys.

Se med nye øyne

Plutselig ser vi på tak og vinduer med nye øyne. De er viktige element i rommet, og hvilken farge de har betyr mye for hvordan vi opplever å være der. Noen ganger er det finest med hvitt, andre ganger er det flott med farge. Hvilken løsning som er best, avhenger av hva du er ute etter, og hva du liker. Produsentene av maling, tapet og tekstiler er tidlig ute og fanger opp de nye trendene. Vi har plukket fram en del bilder til inspirasjon.

Se flere bilder
Farge på vinduskarmen

Foto: Butinox

NISJE: Når vindusnisjen males i samme farge som veggen, blir det en fin helhet og du unngår at vinduet står som et «hull» i veggen. Veggen er malt i fargen Havgud fra Butinox.

Se flere bilder
Fliser og farger på peis

Foto: Flügger

NOSTALGI: Den flislagte peisen gir god støtte til tapetet Heritage fra Flügger, og sammen skaper de en lun atmosfære med masse sjel i veggene.

Se flere bilder
Farger på lister og dører

Foto: Pure & Original

DEMPET: Å bruke samme farge på dører, lister og vegg er et knep for å skape ro i en gang med mange ulike elementer og livlige overflater. Vegg: malt med Classico Oyster Grey, Gulv: Carazzo White fra Pure & Original.

Se flere bilder
Listefarger

Foto: Green Apple

DISKRET ELEGANSE: Når den brede listen males i samme farge som veggen, blir det en diskret og elegant overgang mot gulvet. Listene er fra Orac Decor og føres av Green Apple.

Se flere bilder
Sorte dører og vinduer

Foto: Tapethuset

RAMME: Dører og vindu i sort smijern står på manges ønskeliste om dagen. Hvorfor ikke male de hvite man har i en mørk farge. Tekstilene Zapara fra Harlequin føres av Tapethuset.

Se flere bilder
Gulvfarge og fargesetting

Foto: Gerflor

RUSTIKK: For å få det uttrykket man ønsker må materialer og farger på tak, lister og vinduer stemme. Og ikke glem gulvet… dette er Rigid LVT klikk fra Gerflor.

Se flere bilder
Male listene i farger

Foto: Intag

STEMNING: Designerne hos den Italienske tekstil- og tapetprodusenten Rubelli er frie og modige med både farger og materialer.

Se flere bilder
Blå dør og lister

Foto: Intag

LUFTIG: Hele rommet er holdt i blå nyanser fra en mild mellomtone på dør til nærmest hvitt i tak og vindu. Det skaper en fin og luftig atmosfære og mer spennende enn blå/hvitt. Tekstiler: Sanderson, kolleksjon Embleton Bay føres av Intag.

Se flere bilder
Sort dør

Foto: Margaret de Lange/Pure & Original

NEOMODERNIST: I Pure & Originals The Neomodernist Collection er det mye inspirasjon å hente, og tips til spennende fargekombinasjoner.

Dette ble brukt

Hovedbilde/IKKE HVITT::

 • Tapet: Grace – STOREYS

GI PLASS::

 • Tapet: Graphic World – BORGE

AVSTEMT::

 • Tapet: Riviera MaisonII 7 – BORGE

NY PEIS::

 • Peis og vegg: farge Kolibri 766 – BECKERS

NISJE: :

 • Vegg og vindu: farge Havgud – BUTINOX

NOSTALGI::

 • Tapet: Heritage – FLÜGGER

DEMPET::

 • Vegg: Classico Oyster Grey – PURE & ORIGINAL

DISKRET ELEGANSE::

 • Lister: Orac Decor – GREEN APPLE

RAMME: :

 • Tekstiler: Harlequin, Zapara – TAPETHUSET

RUSTIKK::

 • Gulv: Rigid LVT klikk – GERFLOR

STEMNING: :

 • Tapet og tekstil: Rubelli – INTAG

LUFTIG: :

 • Tekstiler: Sanderson, Embleton Bay – INTAG

NEOMODERNIST::

 • Blå vegger: Classico "Polar Blue" – PURE & ORIGINAL
 • Høyre vegg: Classico "Kenyan Copper" – PURE & ORIGINAL
 • Vegger i gangen: "Skin Powder" – PURE & ORIGINAL
 • Dør/vinduer: Traditional Paint "Black" – PURE & ORIGINAL
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.