IFI logo
Se flere bilder
Mørke farger på soverommet

Foto: Anne Manglerud/ifi.no, INTAG, Flügger, Tarkett, Tapethuset, Storeys, Pure & Original, Borge

Mørke farger på soverommet

Det er ingen grunn til å være mørkeredd på soverommet. Her får du tips til hvordan du innreder det med mørke farger.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en hektisk hverdag, der tid og ro har blitt fremmedord, trenger vi en plass hvor vi kan trekke oss tilbake og kjenne på den luksusen det har blitt å kunne slappe av. Vi har større behov enn noen gang for et sted som er vårt eget, der vi kan koble av og puste ut. Det er det rom for på soverommet.

Her skal det være godt å være og godt å sove. Da er fargene viktig. Ønsker du et fristed der du kan trekke deg tilbake, er det lurt å gå for farger som roer deg ned, som senker pulsen, og som hjelper deg til å slappe av. Med mørke farger kan du skape den lune hulefølelsen mange ønsker i husets mest intime rom.

LES OGSÅ: Vi vil ha det mykere, mørkere og dristigere på soverommet.

Se flere bilder
Mørkt på mørkt

Foto:

GÅ HELE VEIEN: Ikke vær redd for å kombinere mørkt med mørkt. Mørkt gulv og mørke tekstiler mot en mørkmalt vegg skaper dybde og gir en lun og behagelig atmosfære. Veggfarge: Gentleman's Room fra Flügger. (Foto: Flügger)

Se flere bilder
Mørkt tapet på soverommet

Foto:

ROM FOR RO: Har du mørke møbler på soverommet, vil øyet få mer ro hvis du gir veggene en mørkere farge også. For skarpe farger og kontraster på soverommet kan nemlig være slitsomt for øyet. Tapet: Origine fra Storeys. (Foto: Storeys)

Frykt ikke mørket

Mange kvier seg for å male eller tapetsere veggene med helt mørke farger. De er redde for at rommet vil virke lite og dystert. Det er det ingen grunn til, for mørkt er absolutt ikke ensbetydende med tungt og trist! Tvert imot er det enklere å skape en koselig, lun og varm atmosfære med mørke farger enn med helt lyse. Og hvem har sagt at alt er best når det oppleves så stort? På soverommet ønsker vi jo ofte å krype inn i en lun liten hule når vi skal sove og slappe av. Dessuten kan mørke farger skape dybde på en annen måte enn lyse farger. Og er det ett rom som tåler de mørke fargene, er det jo soverommet!

LES OGSÅ: Slik påvirker fargene søvnen din

Se flere bilder
Mørk sengegavl

Foto:

SENGEGAVL: En tekstiltrukket sengegavl i en mørk farge gjør rommet spennende. Tekstiler fra Green Apple. (Foto: Anne Manglerud/ifi.no)

Den perfekte kulissen

En mørk veggfarge er den perfekte kulissen for kunst og møbler. Den binder rommet sammen og fremhever det øvrige interiøret. Og husk på at det å velge en mørk farge til veggen ikke er begrenset til én type stil eller et spesifikt uttrykk. Avhengig av hvilken farge du velger og hva du kombinerer den med, kan du få det både koselig og lunt, elegant og klassisk og lekent og muntert – alt etter hva som passer for deg!

Se flere bilder
Mørkt gulv på soverommet

Foto:

PÅ GULVET: Fargen på veggen skaper ikke automatisk et lunt interiør alene. Et mørkt, mønstret parkettgulv mot en mørkere vegg gir dybde og liv til rommet og skaper helhet. Gulv: Noble Oak Chelsea fra Tarkett. (Foto: Tarkett)

Slik bruker du mørke farger på soverommet:

  • Har du møbler, kunst og tekstiler du skal ta vare på? En god idé er da å ta utgangspunkt i fargene som allerede finnes her når du skal velge tapet eller maling til veggen.
  • Gå gjerne for farger som dype grønn-, blå-, og burgunderfarger. De er mykere og mer takknemlige å jobbe med enn helt svart, som kan virke hardt og kaldt.

  • Kombiner gjerne ulike mørke farger i like nyanser, eller lysere og mørkere nyanser av én farge. Mørke gulv, møbler og tekstiler mot en mørk vegg binder rommet sammen og skaper helhet. En kontrastfarge på detaljer gjør rommet spennende.

  • Vil du kombinere mørke vegger med lysere interiørdetaljer, la gjerne de lyse fargene ha litt sort i seg, så kontrastene ikke blir for skarpe.

  • Tenk på belysning. Riktig lyssetting gir en lun stemning, uten at rommet oppleves som altfor mørkt. På soverommet er stemningsbelysning særlig viktig.

  • Husk at en mørk vegg i seg selv ikke gir et lunt rom. Det er viktig å tilføre tekstiler med ulike teksturer og forskjellig glans. Gardiner, sengetrekk, gulvtepper og puter setter prikken over i-en.
Se flere bilder
Tips til mørke farger

Foto:

UTGANGSPUNKT: Ta gjerne utgangspunkt i farger som allerede finnes i rommet, for eksempel i kunst eller tekstiler, og velg en veggfarge som binder det sammen. Tekstiler fra Sahco/INTAG. (Foto: INTAG)

Se flere bilder
Mørk kalkmaling på soverommet

Foto:

SPENNING: Med kalkmaling i en mørk nyanse kan du skape spennende liv i husets mest intime rom. Veggfarge: Fresco kalkmaling i farge Ground Pepper fra Pure & Original. (Foto: Pure & Original)

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.