Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Formex annons
Byggma annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

IFI.NO FORUM

Merbaugulv

 1
 
  • Poengsum: 0
  • Innlegg: 1

Hei. Har et heltre merbaugulv, som mannen ikke vil skifte ut da det var veldig kostbart ved innkjøp! Vil gjerne få det litt røffere/bli kvitt det røde!,

hva kan gjøres? Og hvilke farger kan jeg gå for? Takknemlig for svar

0
 2
 Mari Andersen Rosenberg
  • Poengsum: 15
  • Innlegg: 20

Hei!

Merbaugulv er ikke det enkleste å fargesette, da det kan ha en kraftig, rødlig farge som er vanskelig å dempe. I tillegg er det et hardt treverk, som gjør at du kanskje ikke får like mye effekt av en gulvolje med farge. Men det finnes allikevel muligheter som du kan teste ut. 

Jeg har snakket med Jenny som jobber hos TreStjerner, og hun har også merbaugulv, og hadde den samme utfordringen som du nevner. De syntes gulvet ble for rødt og dominerende, og ville gjøre noe med det. Det de gjorde var å slipe ned gulvet, olje det med TreStjerner Gulvolje hvit og deretter mattlakkerte det. Merbau har en sterk egenfarge og når man tilfører fuktighet i form av for eksempel olje eller lakk, kan fargen fort bli mer gyllen og varmere enn den ville blitt på andre tregulv. Det Jenny erfarte var at dette ikke gjorde noe i hennes tilfelle, fordi den hvite oljen på det rødlige gulvet gjorde at gulvet fikk en litt rosafarge, og da hjalp den varme gylne tonen som kom frem til å dempe denne effekten. De ble veldig fornøyde med resultatet.

Hvilken farge du bør gå for kommer helt an på hvilket uttrykk du ønsker. Det finnes jo også mørkere gulvoljer, men de jeg har snakket med har ikke gjort noen tester på dette, og jeg kan derfor ikke si hvorvidt resultatet vil bli bra. 

Thor Ingar hos TreStjerner mener uansett at den fineste innfargingen, uansett gulv, får du hvis du sliper ned gulvet til bart treverk og bruker TreStjerner gulvolje. Men han påpeker at de ikke har testet på merbau, og anbefaler deg derfor til å teste selv, i hvert fall hvis du uansett skal slipe ned gulvet. Da skaffer du deg bare en boks med gulvolje i en farge du tror kan passe, så påfører du olje på omtrent en halv kvadratmenter og eventuelt etterpolerer med samme farge. Så ser du hvordan det blir. Du finner fort ut om du liker effekten det gir eller ikke. Og en halv kvadratmeter er fort gjort å slipe ned igjen med en liten hobbymasking.

Jeg legger ved en pdf som viser førbilder av et merbaugulv, hvordan det så ut slipt ned uten behandling, og hvordan det deretter ble seende ut etter behandling med TreStjerner gulvolje hvit og mattlakk. 

Håper du finner ut av det til slutt! Lykke til! :)

Mari, ifi.no

Oljing og lakking av Merbau.pdf
2
 1
 
  • Poengsum: 0
  • Innlegg: 0
0
Rapporter

TilTak annons