IFI logo
Se flere bilder
Komfort og beliggenhet viktig på hytta

Foto: Sem & Johnsen

Komfort og beliggenhet viktig på hytta

Ola og Kari Nordmann vil ha komfort på hytta – boblebad, badstue og ildsted er viktig. Og når vi pusser opp bruker vi mer penger enn før på interiør og fargevalg, også på hytta.

Cathrine Solemslie Sæther

Cathrine Solemslie Sæther
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I løpet av 2020 ble det blitt solgt fritidsboliger i Norge som aldri før. Eiendomsmegler Erlend Sørlie hos Sem & Johnsen, forteller at uansett om vi drømmer om et hyttefelt eller vil nyte hyttelivet mer for oss selv, vil vi ha nærhet til natur, et fint uteområde, et koselig ildsted og en følelse av å kunne trekke seg tilbake fra hverdagen. Uteområdet til en hytte er vel så viktig som selve boarealet til hytta.

– I dag vil de fleste av oss ha komfort og høy standard på inventar. Det betyr imidlertid ikke at det spartanske hyttelivet har gått helt av moten. Fin beliggenhet med solforhold og lun krok, det går aldri av moten, sier Sørlie.

Og det er én ting som mange har felles:

 

– Ola Nordmann er glad i å bruke penger på hytta, sier Sørlie. 

Se flere bilder
Erlend Sørlie, Sem & Johnsen

Foto: Thomas Ekström

PÅKOSTET: – Det er mye dyr innredning og interiør. Folk bruker penger på å få akkurat den hytta de vil ha, sier eiendomsmegler Erlend Sørlie hos Sem & Johnsen.

Hytta ser mer ut som hjemme

Vi nordmenn liker å investere store summer i eiendom, både i hjemmet og på hytta. Vi liker å pusse opp. Kostnaden ved renovering av hytta ligger gjerne også på samme nivå som ved renovering av hjemmet, ifølge Byggstart.no. Dette er tross alt å forvente når nordmenn ønsker en standard på hytta tilsvarende den hjemme.

– Vi legger mer penger i interiør og fargevalg enn hva vi gjorde før. Hyttene har også blitt større og mer innholdsrike. Før hadde man vedovn og utslagsvask, i dag har vi vannbåren varme, steambadstu, gjerne to bad og eget vaskerom, forklarer Sørlie.

 

– Det er mye dyr innredning og interiør. Folk bruker penger på å få akkurat den hytta de vil ha, sier han. 

Se flere bilder
hytta som hjemme

Foto: Sem & Johnsen

ET ANDRE HJEM: Nordmenn bruker mange penger på å få hytten til å se ut som et hjem. 

Inn med badstu og boblebadekar!

Ole Bjelland er driftsleder hos rørleggerbedriften Karsten Bjelland AS som inngår i Rørkjøp-kjeden, og arbeider med bad på hytter. Han bekrefter at nordmenn generelt sett vil ha en høy standard på hytta.

– Vi ser at folk vil gjerne ha det vel så fint på hytta som hjemme. Folk vil gjerne ha helfliset bad, med badstue, badekar og boblebad. Men det er fortsatt mange som ønsker en enklere stil med panel på hyttebadet, sier Bjelland.

Rørleggerbedriften jobber stort sett med nybygg, nye hytter, og har sett en ganske tydelig utvikling det siste året:

– Det virker som at folk flest er villige til å bruke mer penger på rehabilitering av hytta så vel som eksisterende bolig, sier Bjelland. Han anbefaler nordmenn som nå investerer i renovering at de passer på å gjøre arbeidet grundig:

 

– Renovering av bad skal gjøres skikkelig fra bunnen opp. 

Se flere bilder
badstue på hytta

Foto: Sem & Johnsen

TOPP BAD: Fliser på badet, badstue, badekar og boblebad står høyt på ønskelisten når baderommet på hytta skal innredes eller pusses opp. 

Den enkle hyttedrømmen

Og samtidig som mange nordmenn renoverer og går for høyere standard, er det noen som vender blikket mot fortiden.

– Flere og flere etterlyser også den enkle hyttedrømmen. Det er stor etterspørsel etter hytter i marka uten strøm og avløp, med en enkel standard der ildstedet er hjertet i hytta, understreker Sørlie.

Ønsket om et ildsted, understreker Sørlie, holder seg derimot uforandret og evig.

 

– Det finnes ikke mange i hytter i Norge som ikke har ildsted, understreker han. Uansett om det er en moderne leilighet på fjellet med gasspeis eller en eldre hytte med en stor grue, forventer nordmenn peis på hytta. Vi selger jo ikke hytta kun som en hytte, men som drømmen om å sitte foran peisen med et glass rødvin, og med barna som griller pølser på bålpanna på terrassen. 

Se flere bilder
terrasse med utsikt

Foto: Sem & Johnsen

HYTTEDRØM: I den norske hyttedrømmen inngår å sitte foran peisen med et glass rødvin, og med barna som griller pølser på bålpanna på terrassen. 

Mer informasjon
Les mer
Om Byggstart

Byggstart hjelper boligeiere, sameier, borettslag og eiendomsutviklere i store deler av Norge med å finne rett entreprenør til deres prosjekter. Hos Byggstart finner du et bredt utvalg av prosjekt- og prisguider. Du kan få personlig oppfølging av ditt prosjekt, og sikre en at anbudsprosessen blir enkel og enklere og mer oversiktlig.

 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.