IFI logo
Se flere bilder
Interiørtrender for 2024: Naturlige, lykkelige og bestemorinspirerte hjem

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

Interiørtrender for 2024: Naturlige, lykkelige og bestemorinspirerte hjem

I 2024 handler det om å omfavne det naturlige, spre glede, varme og hente inspirasjon fra bestemor. Vi vil ha lune, trygge, varige og personlige hjem som kan gi rom for mye kos uten at det koster for mye.

Charlotte Holberg Sveinsen

Charlotte Holberg Sveinsen
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Hva er høstens og vinterens interiørtrender?

1. Ull og jord

2. Opp med humøret

3. Hjem til bestemor

Dele
Annonse

En tydelig trend for 2024 er en økende tilbakekomst av farger. Grå og fargeløse interiører hører til det vi legger bak oss. Nå ønsker vi å bringe glede og liv inn i hjemmene våre. Hvitt, grått, beige og greige får konkurranse av varme jordfarger som brunt og rødtoner, pasteller i rosa og blått, og mer kulørsterke aksentfarger som blått, gusjegult og lilla. Sammen med mer mønster og tekstur, naturmaterialer og gamle håndarbeidsteknikker, kan det se ut til at det nye året kan bli riktig så hjemmekoselig for mange av oss.

Det handler om å skape hjem som ikke bare ser fantastiske ut, de skal føles fantastiske også. Så, vær forberedt på å omfavne en mer levende, naturlig og personlig innredning i året som kommer. 

Se flere bilder
hender rosa stoffer moodboard mønster

Foto: Intag

GLADE MØNSTRE OG FARGER: Fargesterkt, mønster på mønster som gjør noe med humøret.

Ull og jord

En nøkkelbase for årets interiørtrender er det naturlige og bærekraftige. Inspirasjon fra naturen står sterkt! Jordfarger, og særlig brunt og varme rødtoner, et snev av dyp fiken- eller rødkålaktig lilla, samt kremnyanser, dominerer paletten. Det handler om å ta naturen inn i hjemmet. Vi vil sitte igjen med den samme følelsen vi har når vi er ute i naturen. Inspirasjonen hentes derfor fra organiske og naturlige elementer. Enten i form av at det er naturmaterialer, eller at det skal se ut som det. 

Varme kulører i jordfarger gir et lunt interiør som gir assosiasjoner til roen vi finner ute i naturen. Vi ser tekstiler og gulvtepper med mye tekstur og taktilitet som er gode å ta på, og gå på, mer mønster hentet fra naturen, tynne florlette gardiner som både skjermer og slipper inn lys, og naturmaterialer som ull, tre og stein i alt fra gulv til møbler. Det er fiber- og stråtapeter, tapeter med natur- og blomstermønster og landskapstapeter. Vil du ha et ekstra lunt rom, kan også vegg-vegg-tepper i ull brukes som tapet.

Trenden kommer ikke bare som et resultat av pandemi og uroligheter, da vi ofte trekker ut i naturen når vi har behov for rekreasjon. Det er også en direkte effekt av miljøfokuset vi nå har –og må ha. Bærekraft står sterkt.  

Se flere bilder
fargepalett, ull og jord-farger

Foto: Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no

NATURPALETTEN: Her vises klare jordfarger.


Se flere bilder
badekar naturtapet

Foto: Intag

I NATUREN INNE: Detaljerte tapeter som ser ut som veggmalerier med naturmotiv, gir deg illusjonen av å sitte midt i landskapet. Dette kommer vi nok til å se mer av utover.


Se flere bilder
brune vegger

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

ØNSKETEGN: Dette er Årets farge fra Fargerike og inspirasjonen er hentet fra sjokolade, kaffe og jord.

Opp med humøret

2024 kommer også med et økt behov for å tilføye glede. Etter år med uforutsigbarhet og vanskeligere tider, vises en tendens med mer fargesterke kulører og detaljer som rett og slett får oss i bedre humør. Her er det mye gull, rosa, gusjegult og aksentfarger som skarp blå og lilla, skinnende detaljer og lekenhet. Nå eksperimenterer vi mer med forskjellige farger i ulike rom, Alle rommene trenger ikke å ha den samme fargenyansen. Sammen med ulike glansgrader, materialer og mønster på mønster bidrar det til å skape bedre humør og lykkefølelse.  

Hva får deg glad når du kommer inn i et rom? Det er det som skal forme dette interiøret.

Den perfekte minimalismen der alt er stylet ned til minste detalj, og som er helt likt enten det er hos naboen eller i en katalog, må vike for en mer uvøren og avslappet stil. Vi bruker elementer som tapet i taket, andre farger enn hvitt i taket, sølv og gull, aksentfarger med mye kulør på for eksempel ett møbel, og overraskende interiørdetaljer med en snert av humor som en morsom lampe, bilder, uventede tekstilkombinasjoner eller utstoppede dyr. Her kommer personligheten virkelig frem.

Se flere bilder
fargepalett

Foto: Charlotte Holberg Sveinsen/ifi.no

GLEDEPALETTEN: Klare gladfarger som vil få de fleste i godt humør. 


Se flere bilder
Orange og rosa grått bord

Foto: Nordsjö

VARMT: En uvant fargekombinasjon for mange, men det gir et varmt og litt morsomt rom.


Se flere bilder
striper og korallmønster mye farger

Foto: Intag

KORALLMØNSTER: Et trykk som vil ses mye utover, spesielt på tekstiler. Helt klart hentet fra naturen, men formen og fargene gir det et lekent uttrykk. Her i kombinasjon med striper, som det også er mye av.

Hjem til bestemor

Bestemorstilen har også en spesiell plass i interiørtrendene for 2024. Denne nostalgiske tendensen gir oss en følelse av ro, trygghet, harmoni og ikke minst: hjemmekos. Her handler det om å omfavne håndarbeid, arvede gjenstander og gjenbruk, og gi det en varm og hyggelig atmosfære. GDS-prosjekter, håndlagde og unike tekstiler, og møbler med historie er stikkord her. Pastellfarger i rosa og blått, blomstrete mønstre, ruter, striper og ulike mønstre sammen, gir en god ro og uhøytidelig atmosfære. 

Bestemorstilen fremmer en trygg og avslappet stemning i hjemmet, der det er rom for å senke skuldrene, nyte en kopp te og finne ro og glede i de enkle tingene. Litt rot har ingen vondt av. Dette er trenden som minner oss om verdien av hjem, familie og fellesskap, der hjemmekos og å skape de gode minnene står i fokus.

Taktilitet og tekstur på materialene er en viktig tendens for 2024. Det handler ikke bare om hvordan noe ser ut, men også om hvordan det føles. Tekstilene, møblene og tapetene skal gjerne være myke og innbydende. De skal gi rommet en følelse av dybde, ro og sanselighet. Å eksperimentere med ulike overflater blir en nøkkel for å skape et hyggelig hjemmemiljø.    

 

Se flere bilder
fargepalett

Foto: Charlotte Holberg Sveinsen/Ifi.no

BESTEMORPALETTEN: Duse, gode farger.    


Se flere bilder
blekrosa rom

Foto: Nordsjö

ROSA: Årets farge fra Nordsjö er en blek rosafarge som går helt inn i bestemorpaletten. Legg også merke til at både vegger og tak er malt i samme farge.


Se flere bilder
bad mønster koselig vindu

Foto: Intag

HJEM TIL BESTEMOR: Et skikkelig koselig bad hører med.

Mer informasjon
Les mer
Ull og jord

En nøkkelbase for årets interiørtrender er det naturlige og bærekraftige. Inspirasjon fra naturen står sterkt. Ikke bare ser vi mønstre fra dyre- og planteriket, men det er også jordfarger og naturmaterialer.   

Se flere bilder
lyst interiør teppe

Foto: Intag

ALLE SKAL MED: Her er mange dyrearter fra ulike verdensdeler tilstede på tapetet.

Opp med humøret

Hva får deg glad når du kommer inn i et rom? Det er det som skal forme dette interiøret. Her ser vi kulørsterke farger, gull og mix av mønstre.

 

Se flere bilder
rom med rustfarge på veggen

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

VARM RUST: En farge med dybde og tidløs glød. 

Hjem til bestemor

Denne nostalgiske tendensen gir oss en følelse av ro, trygghet, harmoni og ikke minst: hjemmekos. Pastellfarger, myke tekstiler, gjenbruksmøbler og gjerne gamle håndarbeidsteknikker. 

Se flere bilder
lyseblå tapet lampe

Foto: Storeys

DUSE FARGER: Pastellblått og litt lilla, sammen med stemningsfulle detaljer gir et koselig rom.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.