IFI logo
Se flere bilder
Hvert trinn har sin farge

Foto: Hanne Jørgensen

Hvert trinn har sin farge

I utkanten av Kongsberg ligger Kongsgårdmoen barneskole. Med kledning av malmfuru er bygget fint tilpasset tomten og omgivelsene. Inn mot skolegården brytes fasaden av fargerike felt, de markerer inngangen til ulike klassetrinn.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvert trinn har sin farge. Slik markeres klassens territorium og gir hvert trinn sin identitet. Fargene er brukt i garderoben, innredning i gangsonen og videre inne i klasserommet. I bygget for øvrig er fargene nøytrale.

Se flere bilder
Blå trappetrinn

Foto:

OPP I DET BLÅ: Lett å orientere seg etter farger. Skal du til trinn 3? Da går du opp den lyseblå trappen!

En del av landskapet

Bygget tilfredsstiller kravene til passivhus, uten å være formet som «en boks». Tre fløyer er føyd sammen med en «fugeløsning», slik at ved eventuelle rystelser kan fløyene bevege seg uavhengig av hverandre.

Rent formmessig var ideen at bygget skulle vokse ut av landskapet og bli en del av utearealet. De høye furutrærne og utsikten mot Skrimsfjellene var også en viktig del av konseptet. Takket være god planlegging og effektiv rotasjon og serieeffekt under byggeperioden, ble bygget ferdigstilt i løpet av ett år. Hele 60 mann har vært i sving på bygget som sto ferdig i juni 2016. Ved skolestart ble skolen overtatt av ca. 280 elever.

– Håndverksmessig har dette blitt et veldig fint prosjekt, sier Kjell Kringberg fra Polyflor. De har levert alt gulvbelegget til den nye skolen, hele 4260 kvadratmeter vinyl i 8 ulike farger. Utvalget av farger var avgjørende for at det ble Pearlazzo PUR, en 2 mm homogen vinyl. Den finnes i totalt 24 farger.

For å dempe støy- og trinnlyd er det lagt aqustifoam under store deler av gulvarealet, forteller Kringberg.

Se flere bilder
Klasserom

Foto:

KLASSEROM: Fargene fortsetter inn i klasserommet. Ingen tvil om at her holder trinn 3 til. Rommet er jo lyseblått!

Bruker farger

– Fargene er vakre, duse og lette å kombinere med hverandre, forklarer interiørarkitekt MNIL Ingrid Løvstad, som var ansvarlig for at interiøret fikk et helhetlig uttrykk. Hun forteller at de ønsket å bruke farger siden det var en barneskole, og fargene på gulvet var utgangspunktet for fargene på inventaret.

– Vi lot gulv og møbler bli det dominerende, og holdt veggene nøytrale. Tanken er at ungene har blikket på noe rolig når det undervises, sier Ingrid Løvstad.

Se flere bilder
Gult klasserom

Foto:

GULT: Den gule fargen er dedikert trinn 2. Vegger, pulter og bord i hvitt, beige og sort er dempende kontraster til det friske gule gulvet og skap.

Se flere bilder
Oransje

Foto:

ORANSJE: Oransje er en livlig farge, og fra de oransje områdene kan det nok høres ekstra med liv og latter: Dette er området for SFO og første trinn.

Se flere bilder
STERKEST: De sterkeste fargene er benyttet for de yngste barna og litt mer rolige dypere farger for de eldre klassetrinnene. I det grønne området finner vi trinn 6.

Foto:

STERKEST: De sterkeste fargene er benyttet for de yngste barna og litt mer rolige dypere farger for de eldre klassetrinnene. I det grønne området finner vi trinn 6.

Kongsgårdmoen skole

Sted: Kongsberg
Byggherre: Kongsberg Kommunale Eiendom
Totalentreprenør: Skorve Entreprenør
Kostnad: 123 millioner kroner (eks.mva.)
Arkitekt: Enerhaugen Arkitektkontor
Interiørarkitekt: Ingrid Løvstad Interiørarkitekt MNIL
Bruttoareal: 5.000 kvm
Gulv: Polyflor

<b>VELKOMMEN TIL NY, FLOTT SKOLE:</b> I landlige omgivelser litt utenfor Kongsberg sentrum ligger Kongsgårdmoen skole. Skolen er en 1-7 skole med rundt 280 elever og 40 ansatte. Bygget er vel tilpasset tomten i form og materialer, mens inngangen til hvert klassetrinn lyser opp og ønsker fargerikt velkommen.

Mer informasjon:

Polyflor

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.