IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Gummitrapp som varer

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Gummitrapp som varer

Trapper skal tåle mange trinn over lang tid. Med ferdige trappetrinn i gummi er trappen like fin om 30 år.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I lokalene til Voksenopplæringen i Oslo løper det elever opp og ned trappene. De er i full gang med kurs og studier. På vei opp trappen er også Tommy Christoffersen (48). Han har så vidt blitt varm i trøya hos den tyske gummigulvgiganten Nora Systems.

Se flere bilder
Tommy Christoffersen hos Nora Systems

Foto: Kristian Owren/ifi.no

PÅ VEI OPP: Tommy Christoffersen hos Nora Systems mener de nye trappene hos Voksenopplæringen vil holde seg like fine i minst 30 år.

Første fot på verket

I januar startet han som selger hos Nora Systems i Norge. Nå vil han vise frem sitt siste fullførte prosjekt. 210 trappetrinn i gummi.

− Her har vi nettopp levert ferdige trappetrinn til alle etasjene i bygget. Dette er trinn som festes med tape. De kommer i ulike lengder og kan bare klippes og justeres slik at de passer rett inn i trinnet, sier han.

LES OGSÅ: Stille og sikre tråkk i trappa

Tror på trapper

Noe av det første Christoffersen falt for hos Nora var nettopp disse gummitrinnene.

− Vi er de eneste som tilbyr akkurat dette produktet. Jeg mener de er geniale. De er rimelige og enkle å legge. Prosjektmarkedet viser stadig mer interesse, så jeg har klokketro på at salget skal gå bra fremover. Gulvleggerne forteller også at de liker å jobbe med disse trinnene, sier han.

Se flere bilder
Gummitrinn i trapp

Foto: Kristian Owren/ifi.no

KLIPP OG LIM: Trinnene kommer i tre ulike bredder. Alt fra 1,2 meter til 2 meter og kan klippes til slik at det passer rett inn i trappen. Gummitrinnet festes med tape.

Gulv som varer

Nora Systems startet i 1930 med produksjon av gummisåler til sko. 20 år senere finner eierne ut at de vil utvide virksomheten. I dag lager det tyske selskapet gulv basert på en miks av natur- og industrigummi som blandes med mineraler fra naturlige kilder. Miljøvennlige fargepigmenter hører også med.

− Fordi dette er kvalitet tvers igjennom, vil disse trappetrinnene se like fine ut om 30 år. Det eneste vedlikeholdet som trengs er jevnlig vask med vann og mopp. Det er ingen toppsjikt som må behandles her, forteller Christoffersen.

Dette ble brukt
  • Gummitrinn fra NORA SYSTEMS
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.