IFI logo
Se flere bilder
Gulv som tåler en trøkk

Foto: Pergo

Gulv som tåler en trøkk

Disse gulvene ville ekspertene lagt i rom med høy slitasje.

Robert Walmann

Robert Walmann
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å velge gulv til utsatte rom i huset krever kunnskap. Derfor må vi lytte til ekspertene. Her er deres beste tips til deg som trenger gulv som blir med på leken.

Kork på barnerommet

For er det ett rom som må tåle lek og moro, så er det barnerommet.

− Jeg ville lagt et korkgulv på barnerommet. Det er en varm og god løsning for barn i alle aldre. Et slikt gulv demper akustikken og har god motstand mot hakk og riper. Det er også enkelt å holde rent. Kork er et naturlig gulv som barn vil elske å leke på, sier Audar Dørum fra Farveringen.

LES OGSÅ: Viktig med riktig gulv til barna

Se flere bilder
Korkgulv på barnerommet

Foto: Farveringen

MYKT OG GODT: Med kork på gulvet får barna et behagelig rom med god akustikk. Det isolerer og gir god motstand mot riper og hakk. Her er WoodGo Washed Moon Oak fra Wicanders, som føres av Farveringen.

Klikkvinyl i gangen

Gangen er ofte husets mest krevende rom. Her må det ligge et gulv som tåler alt fra grus og jord, til fuktighet fra sko og aktivitet fra barnevogner og skiutstyr. Dørum er ikke i tvil om hva slags gulv han ville valgt.

− Der ville jeg ha lagt et klikkvinyl. Det tåler vann og har høy slitasjeklasse. Klikkvinyl er enkelt å legge og kommer gjerne i flisformat eller planker. Legg et grått eller beige gulv, så slipper du at alt smusset synes så lett, sier han.

Se flere bilder
Klikkvinyl i gangen

Foto: Tarkett

ROBUSTE ROM: Med klikkvinyl i entreen er du sikret et gulv som tåler alt fra fukt og smuss, til et aktivt familieliv. Her er det lagt Starfloor Click Ultimate fra Tarkett.

Laminat på kjøkkenet

Et kjøkkengulv må tåle at det søles med vann, at noen mister harde objekter, at ting knuser og at stoler skraper når de trekkes inn og ut.

– Arbeidsplassen på kjøkkenet er ofte konsentrert rundt kjøkkenbenken, oppvasksonen og komfyren, noe som betyr at det blir statisk slitasje på akkurat disse områdene, sier Leif Johansen, teknisk ansvarlig hos Pergo.

Han mener derfor vi bør lete etter et gulv som er slitesterkt, ripefast, vannavvisende og fuktbestandig.

– Jeg ville gått for et vannavvisende laminatgulv. Det vil tåle mye juling i mange år, sier han.

Se flere bilder
Laminatgulv på kjøkkenet

Foto: Pergo

KJØKKENLIV: På kjøkkenet gjelder det å legge et gulv som er slitesterkt, ripefast, vannavvisende og fuktbestandig. Et vannbestandig kvalitetslaminat, som Pergo Sensation, er et trygt valg.

Vinylbelegg på badet

Er det ett rom der gulv er viktig, er det på badet. For i et våtrom med dusj eller badekar må gulvet være helt tett. Jan Åge Iversen, teknisk sjef hos Polyflor, anbefaler et homogent vinylbelegg på badet.

– Denne løsningen sikrer badet ditt slik at du ikke trenger å bekymre deg for lekkasjer. De to, tre siste årene har det også kommet mange spennende design med farger og mønstre som gjør at du kan skape et trygt og lekkert drømmebad, sier han.  

Se flere bilder
Vinylbelegg på badet

Foto: Gerflor

TRYGT OG LEKKERT: All våtromsgodkjent vinyl er tett og av god kvalitet. Utvalget av mønstre og farger er stort nok til på skape ditt trygge drømmebad, som dette fra kolleksjonen Gerbad fra Gerflor.

Dette ble brukt

TÅLELIG/Hovedbilde::

  • Laminatgulv: Sensation Modern Plank − PERGO

MYKT OG GODT::

  • Korkgulv: Wicanders, WoodGo, Washed Moon Oak − FARVERINGEN

ROBUSTE ROM::

  • Klikkvinyl: Starfloor Click Ultimate − TARKETT

KJØKKENLIV::

  • Laminatgulv: Sensation Wide Long Plank − PERGO

TRYGT OG LEKKERT::

  • Våtromsvinyl: Gerbad − GERFLOR
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.