IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Gode gulv for bare barneføtter

Foto: Gerflor

Gode gulv for bare barneføtter

Der de minste i familien skal krabbe, sitte og gå, er kun det beste godt nok.

Mari Andersen Rosenberg

Mari Andersen Rosenberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Først om fremst er det viktig å tenke på hva barnerommet skal brukes til. Her vil det både være soving og diverse lek gjennom årene. Du bør gjøre deg opp en mening om hvilke egenskaper som er viktige, som vannbestandighet, ripefasthet og lydegenskaper, råder Sofie Linge hos Pergo.

De viktige egenskapene

Rommet der de minste skal sove, leke, krabbe og ligge er kanskje det som krever det mest allsidige gulvet i hele hjemmet.

– For det første bør det tåle tøff behandling, siden lego kan være en barsk motstander. For det andre fører lek med seg støy, så det er lurt med et akustikkdempende gulv. Det bør også være mykt og komfortabelt, da barn både sitter mye på gulvet samtidig som de liker å danse rundt og gjerne går barfot. Husk også på at gulvet skal være enkelt å vedlikeholde og holde rent, så rommet kan holdes mest mulig støvfritt, tipser Ingeborg Bigum Borgen hos Tarkett.

Hun legger til at et hyggelig mønster og design kan være på sin plass.

– Barn er tross alt barn, de liker både farger og mønstre. Kanskje du til og med skal la de få være med å bestemme, foreslår hun.

Se flere bilder
Klikkvinyl på barnerommet

Foto: Tarkett

ROM FOR LEK: Klikkvinyl er både robust og komfortabelt, enkelt å holde rent og lett å legge. Her er det lagt Starfloor Click Ultimate fra Tarkett.

Se flere bilder
Mønstergulv på barnerommet

Foto: Gerflor

DESIGN: Et litt morsomt design kan slå an på barneromme! Våg å kjøre på med litt mønster til minstemann. Her er HQR Diamond Blue fra Gerflor.

Robust vinyl

Bigum Borgen trekker fram vinylgulv som et godt alternativ på barnerommet.

– I første rekke, for de yngste, vil jeg anbefale vinylgulv, som er myke, komfortable og lette å holde rene, eller klikkgulv med en akustikkdempende bakside. Dette er gulv med gode egenskaper og som er enkle å vedlikeholde. De føles også varme og er myke, forklarer hun.

Bigum Borgen får støtte av Lene Lillejord hos Gerflor, som også mener vinyl er et godt valg.

– Vinylgulv har alle de gode egenskapene som ønskes på barnerom, sier hun, og utdyper: Barn vokser seg store, og behovene når det kommer til gulvet endres raskt. Men i utgangspunktet er det denne generasjonen som sitter mye og leker på gulvet. Det å ha et lunt og behagelig gulv som er godt å gå og sitte på er viktig. Velg derfor et gulv som er varmegivende, lunt, renholdsvennlig og komfortabelt, som vinylgulv.

Se flere bilder
Klikkvinyl på barnerommet

Foto: Gerflor

KLIKK: Dette gulvet, Rigid 55 Lock Akustikk fra Gerflor i designet Hobart, kan også passe godt på barnerom. Det er en ny generasjon klikkvinyl, som har e lun overflate og er renholdsvennlig.

Se flere bilder
Vinygulv på barnerommet

Foto: Tarkett

KOMFORT: Det er viktig med god komfort der barna skal sitte og ligge. Textyle Apunara Oak Natural fra Tarkett er et vinylgulv som har gode komfortegenskaper.

Laminat som tåler en støyt

Sofie Linge slår et slag for robuste laminatgulv på rommet til minstemann.

– Barnerommet vil nok bli utsatt for et plask eller to og mye lek på gulvet, og krever et robust gulv. Et laminatgulv med god ripefasthet og vannbestandighet gjør at du som forelder kan senke skuldrene når barna leker, uten å bekymre deg for at gulvet skal bli ødelagt. Hverdagen vil samtidig bli litt mer behagelig hvis vi klarer å dempe lydnivået noe, så legg gjerne gulvet over et underlag med gode lyddempende egenskaper. Det kan også legges over gulvvarme dersom det er ønskelig, råder hun.

Se flere bilder
Laminatgulv til barnerommet

Foto: Pergo

ROBUST: Det er viktig å velge et gulv som tåler litt av hvert på barnerommet. Et robust laminatgulv som tåler søl kan være løsningen. Her er Pergo Sensation Modern Plank.

Se flere bilder
Vannbestandig laminatgulv

Foto: Pergo

TÅLER SØL: Med et vannbestandig og ripefast laminatgulv, som Pergo Sensation Modern Plank, slipper du å bekymre deg.

Naturlig og mykt

Andre gode gulv som trekkes fram av ekspertene er tregulv og teppe.

– Parkettgulv er lune, enkle å vedlikeholde og føles godt under bare føtter. Tregulv er noe mer utsatt for merker og krever også noe mer vedlikehold, men parkettgulv kan slipes og ergo bevares i lang tid. Et lekkert parkettgulv passer godt i nordisk interiør, og ønsker du gjennomgående gulv i etasjen er dette et fint valg, sier Bigum Borgen.

Når det kommer til tepper, er det lite som er mer behagelig for små barneføtter.

– Tepper luner og gir et deilig varmt underlag å stå og gå på. Dette er gulvet som er på full fart tilbake i interiørbildet, og de er superenkle å legge – særlig om du velger teppefliser. Mange tepper som produseres i dag er med på å bedre inneklimaet og redusere svevestøv. I tillegg er de akustikkdempende og myke, avslutter hun.

Se flere bilder
Parkett på barnerommet

Foto: Tarkett

NATURLIG: Parkett er lunt og godt å gå på. Det er det mest naturlige gulvet du får. Dette heter Shade Oak Soft Beige og er fra Tarkett.

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.