IFI logo
Se flere bilder
Gammel skole blir som ny

Foto: Kristian Owren

Gammel skole blir som ny

Ærverdige Hersleb skole i bydel Gamle Oslo ble bygget i 1922 og fungerte i de siste årene som ungdomsskole, inntil skolen ble nedlagt i 2011 etter at det ble avslørt forekomster av asbest.

Harald Sola Berentsen

Harald Sola Berentsen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bygningen har nå gjennomgått en storstilt rehabilitering og ble i august gjenåpnet, nå som videregående skole. Det er tidligere Sofienberg VGS som har flyttet virksomheten sin til de nyoppussede lokalene, etter at denne skolen ble stengt for oppussing og omgjøring til grunnskole.

Hersleb VGS skal også ta over noen av tilbudene innen helse- og oppvekstfag, apotektekniker, helsesekretær og tannhelsesekretær som i forrige skoleår var lagt til Kuben videregående skole.

Bedre rustet for framtiden

Alle skoler utsettes for slitasje og til dels hærverk. Undervisningsbygg i Oslo kommune har tatt konsekvensen av dette og sørget for at nye Hersleb skole får toaletter som skal kunne stå imot det meste. Det dreier seg om vegghengte toalettskåler med betjeningspanel i stål.

Prosjektleder Trond Hansen hos ORAS, som har stått for VVS-arbeidene ved den nye skolen, kan fortelle at disse betjeningspanelene er spesielt godt egnet ettersom panelene ikke kan løsnes fra veggen uten spesialverktøy. Dermed slipper man å risikere at iherdige elever forsøker seg på demontering. I alt 40 toaletter er installert med dette utstyret. På toaletter som er tilpasset funksjonshemmede er det plassert mer tradisjonelle klosetter, også disse fra Geberit.

Se flere bilder
Vegghengt toalett med betjeningsplate i stål tål mye slitasje.

Foto:

Vegghengt toalett med betjeningsplate i stål tål mye slitasje.

Hersleb skole, Oslo

Byggherre: Oslo kommune, Undervisningsbygg

Entreprenør: HENT AS

Kostnad: 400 millioner kroner

VVS-entreprenør: ORAS

Toalettutstyr: GEBERIT as

Gulventreprenør: Kjærnsmo as

Gulvbelegg: Armstrong

Taktile løsninger: Duri Fagprofil AS

HENT

HENT (Heimdal Entreprenør) har sitt hovedkontor i Trondheim, med avdelingskontorer i Oslo, Hamar, Ålesund og Bergen. Entreprenøren har levert en rekke store byggeprosjekter til både offentlige og private utbyggere over hele landet.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.