IFI logo
Se flere bilder
Folkets favoritt er blå

Foto: Happy Homes

Folkets favoritt er blå

En dyp varm blåtone, som egner seg like godt i en stue som soverom, fikk flest stemmer da Happy Homes inviterte til kåring av årets farge.

Bjørg Owren

Bjørg Owren
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Blått er definitivt folks favoritt, med blågrønt som en god nummer to. Vinnerfargen heter for øvrig Blåfjell, sier Lene Høiseth, som er markedsansvarlig i kjeden.

Hun forteller at først på tredjeplass kommer en mer lys og nøytral farge, den beigaktige Mjødurt.

– Og det var lang avstand mellom den og de to første. Det tyder på at vi nå for alvor er klare for å bruke mer farger, sier hun.

LES OGSÅ: Blått er det nye grått

Se flere bilder
Blått kjøkken

Foto: Happy Homes

KJØKKEN: Vi har lange tradisjoner for blå kjøkken, den varme blåtonen er en aktuell kjøkkenfarge enten du har et moderne eller klassisk landlig kjøkken.

Alle liker blått

Folk over hele landet, fra Kirkenes i nord til Risør i sør, er samstemt i at blått er den farge de liker best. Under avstemningen som pågikk i hele sommer, kunne de stemme på et utvalg farger fra hele fargesirkelen. Det var flere blåtoner i utvalget, blant dem også lysere og mer dempede nyanser. Men det var fargen Blåfjell som fikk flest stemmer.

Se flere bilder
Blått i kombinasjon med lyst

Foto: Happy Homes

STUE: Fargen er lett å kombinere med lyse farger. Her gir den en lys stue et personlig og elegant løft.

Flere foretrekker farge

At det ikke er store geografiske forskjeller i smaken, tilskriver Høiseth våre digitale vaner. Alle har tilgang på samme inspirasjon og det påvirker smaken vår, og hvor fort nyheter fanges opp.

Se flere bilder
Blåmønstret tapet

Foto: Happy Homes

MØNSTER: Blåfargen finnes blant mønstrene i mange tapet og tekstiler. Interiøret blir levende og interessant når du kombinerer ensfargede og mønstrede flater.

Varmere farger

Hun er ikke overrasket over at blå ble den foretrukne fargen, spørsmålet var mer om folk likte de kjølige eller varme tonene best.

– Det var den varme fargen ble favoritt, og det er helt i tråd med det trendbyråene har spådd. Vi går mot varmere farger og lunere interiør, sier Høiseth.

Vinnerfargen beskriver hun som lun, dempet og elegant. Den vil skape en koselig atmosfære i en stue eller soverom. Den kan også bli røff, alt avhenger hva den settes til.

Fargen er tilgjengelig i alle Happy Homes sine butikker.

Se flere bilder
Blått og grønt kombinasjon

Foto: Happy Homes

TO FAVORITTER: Det går fint an å kombinere grønt og blått, de er nabofarger på fargesirkelen og blir et rolig par når de også er nyanselike.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.