IFI logo
Se flere bilder
Finn roen i lesekroken

Foto: Anne Manglerud/ifi.no, Per Erik Jæger/ifi.no, Storeys, HanaStyle, Borge, Forestia, Green Apple, Tapethuset, Beckers, Fantasi Interiør og Intag

Finn roen i lesekroken

I lesekroken er det duket for alenetid. Her skal det være godt å slå seg til ro etter en lang dag. Få inspirasjon til hvordan du kan skape din egen lesekrok.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Er du, som mange andre, glad i å koble av med en god bok og flykte litt fra virkeligheten når du kommer hjem fra en lang og stressende dag på jobb? Da er det fint å kunne sette seg i sin helt egne lesekrok, borte fra kjas og mas, borte fra en distraherende TV og barn som leker. Og det er ikke mye som skal til for å lage din egen lesesone.

Se flere bilder
Alenetid med lesekrok

Foto: Storeys

ALENETID: Lesekroken er plassen for alenetid. Her skal du omgi deg med materialer, farger og mønstre som får deg til å slappe av. Tapetet er fra kolleksjonen Four Seasons fra Storeys.

Alenetid og ro

Lesekroken er uten tvil stedet for ro, hvile og alenetid. Her skal du kunne koble helt av. Det er viktig at lesekroken er innbydende for deg og at du innreder på en måte som får deg til å slappe av. Om det er spreke eller dempede farger, mye eller lite puter – det må du finne ut av. Men vi kan gi litt inspirasjon.

Se flere bilder
Dempede, rolige farger

Foto: HanaStyle

DEMPET OG DEILIG: Rolige, dempede, duse farger gir ro i sjelen hos mange. Vegg og dør er her malt i samme farge for et rolig uttrykk. De er malt med Licetto fra Pure & Original, i fargen Elephant Skin.

Klar sone

Nå er det selvfølgelig slik at de aller fleste lesekroker ikke er i et rom for seg selv, men en integrert del av et annet rom, som oftest stua. Og da er det viktig å skape en slags avgrenset sone der lesekroken er, slik at den føles litt atskilt fra tv-stua, middagsbordet og barnas lekesone – da blir det enklere å koble ut. Soner kan du skape blant annet ved å tenke belysning, legge teppe på gulvet og sette møbler sammen – i dette tilfelle for eksempel en godstol, en puff, et lite bord og en bokhylle.

LES OGSÅ: Slik lager du soner i stua

Se flere bilder
Teppe på teppe

Foto: Intag

TEPPE PÅ TEPPE: Med tepper i flere lag blir det en drøm å sette føttene ned på gulvet. Tepper fra Jacaranda/Intag.

Se flere bilder
Lys til lesesone

Foto: Fantasi Interiør

LYS: Godt med leselys er viktig både for å se hva du leser og for å sette stemningen. Her kommer tapetet fra kolleksjonen Solid fra Fantasi Interiør fram i lysglimtet.

Bokhyllene er tilbake

Med den minimalistiske trenden som regjerte i dette landet i mange år, ble mange bokhyller kastet ut. Det skulle være minst mulig framme. Kanskje ble det lagt et par pene pyntebøker på sofabordet. Nå er bokhyllene tilbake for fullt. Det er igjen trendy å vise hvem vi er – og det kan vi gjøre med bokhyller. Sammen med bøker, plasserer vi personlig gjenstander som bilder, reiseminner og arvegods, og viser det fram. Og det blir jo ingen ordentlig lesekrok uten en skikkelig bokhylle! Mange ønsker seg integrerte hyller, bygget over vinduer og rundt dører. Du kan også male den gamle bokhyllen som du satt bort da minimalismen regjerte, slik at den passer inn i interiøret.

LES OGSÅ: Inn med bokhyller

Se flere bilder
Bokhylle

Foto: Per Erik Jæger/ifi.no

BOKHYLLE: Hva er vel en lesekrok uten bokhylle? I dag viser bokhyllene hvem vi er. Tapet fra Storeys.

Se flere bilder
Malt bokhylle

Foto: Beckers

TRENDY: Bokhyller er trendy igjen. Mal dem for å få dem til å passe til ditt interiør. Og så kan du slenge deg ned med en god bok.

Lunt og godt

En lesekrok er ofte forbundet med et sted man kan krype opp i om høsten, slenge et deilig teppe rundt seg og lese en god bok mens man drikker varm te. Da er det deilig med en krok som luner – der det er nettopp det du har lyst til å gjøre. Og alle interiører kan få en lunere atmosfære. Du trenger ikke ta den helt ut, med mørke, dempede farger og flere tekstiler enn du klarer å telle – selv om det kan være en drøm i seg selv. Men et lyst, elegant interiør kan også lunes. Bare se hvor mye lange, fôrede gardiner gjør for interiøret. Det mykner det med en gang opp og varmer både estetisk og fysisk.

Se flere bilder
Lesekrok i stua

Foto: Tapethuset

LESEDRØM: Stol trukket i et elegant, deilig tekstil og lange, fôrede gardiner som demper for støyen og mykner opp interiøret – hva mer kan man ønske for en god lesekrok? Tekstiler fra Harlequin/Tapethuset.

Se flere bilder
Lun stue

Foto: Beckers

LUNT: Med mørke, matte farger, deilig teppe på gulvet, puterog pledd i stolen og en bok foran deg, er alt lagt til rette for en perfekte kveld. Veggfarge fra Beckers.

Den gode lesestolen

Vi kommer selvfølgelig ikke unna godstolen når vi snakker om lesekrok. Det er den ene tingen som være der – kanskje sammen med en bok. Og her skal vi kunne sitte lenge. Derfor er det viktig med en ordentlig god godstol. Her skal du kunne slenge deg ned, grave deg dypt ned i boka og bli sittende i flere timer. Velg en stol som passer kroppen din, og trekk den gjerne med et mykt, deilig stoff – som også er slitesterkt, så du kan sitte så lenge du orker.

Se flere bilder
Stol trukket med stoff

Foto: Green Apple

STOL: En stol trukket i et mykt og sterkt stoff er perfekt å synke ned i. Dette tekstilet, Braille fra Aldeco/Green Apple, er laget av et tynt skum under og en myk mikrofiber på toppen, noe som gir den et unikt utseende og ligner braille-teknikken.

Se flere bilder
Myk, lun godstol

Foto: Borge

STOLTREKK: Stolen og puten er trukket i chenillestoff fra kolleksjonen Castilla fra Clarke & Clarke/Borge. Mykt og slitesterkt – her kan du sitte mange kvelder på rad.

Se flere bilder
Elegant lesekrok

Foto: Borge

ELEGANT: Et elegant og litt herskapelig interiør kan dempes og gjøres litt mer avslappet med mer moderne, enklere møbler. Tapetet her er fra kolleksjonen Glasshouse fra Borge.

Se flere bilder
Ferdigtapetserte veggplater

Foto: Forestia

FARGERIKT: Et lekent interiør dempes av lyst tre og grønne planter. Her er det satt opp ferdigtapetserte veggplater, Walls4You fra Forestia, som er en enkel vei til slett, tapetsert vegg.

Se flere bilder
Retro tapet

Foto: Fantasi Interiør

RETRO: Med ørelappstol, en gammel skjenk og et mørkt blomstertapet gir denne kroken oss litt retrovibber. Fibertapet fra kolleksjonen Elisir fra Fantasi Interiør.

Se flere bilder
Glade farger

Foto: Storeys

GLADKROK: Spennende fargekombinasjoner preger denne sjarmerende lesekroken. Og den velurkledde godstolen inviterer jo til litt kveldskos! Tapeter fra Eijffinger/Storeys.

Se flere bilder
Grønt interiør

Foto: Green Apple

GRØNT: Sommerlig og lett – og en deilig, innbydende stol trukket i et lekkert, mønstret tekstil fra Thibaut/Green Apple. Tapetet er fra samme kolleksjon.

Se flere bilder
Virkelighetsflukt i lesekroken

Foto: Fantasi Interiør

VIRKELIGHETSFLUKT: Med denne lesekroken kan du virkelig rømme fra virkeligheten og leve deg inn i en annen verden. Tapet fra kolleksjonen Paradisio fra Fantasi Interiør.

Dette ble brukt
 • Hovedbildet: PÅ SOVEROMMET: Lenestol og tekstiler fra GREEN APPLE
 • ALENETID: Tapet fra kolleksjonen Four Seasons – STOREYS
 • DEMPET OG DEILIG: Malte vegger og dører i Licetto, farge Elephant Skin – PURE & ORIGINAL
 • TEPPE PÅ TEPPE: Tepper fra Jacaranda. Underst: Simla Eggshell, Øverst: Satara Navy – INTAG
 • LYS: Tapet fra kolleksjonen Solid – FANTASI INTERIØR
 • TRENDY: Malte bokhyller med maling fra BECKERS
 • BOKHYLLE: Tapet: Norsk Trellis blågrønn – STOREYS
 • LESEDRØM: Tekstiler fra Harlequin. Pute: Lucero Extravagance Blush, Gardiner: Seduire Upholsteries Harmonise Dove – TAPETHUSET
 • LUNT: Malte vegger i Mood Velvet Color, farge Impulsiv 864. Malte tredetaljer i Mood, farge Mohair 653 – BECKERS
 • STOL: Stol trukket i tekstilet Braille fra kolleksjonen Amazink fra Aldeco – GREEN APPLE
 • STOLTREKK: Tekstiler fra kolleksjonen Castilla fra Clarke & Clarke. Stol: Castilla Copper, pute: Castilla Honey – BORGE
 • ELEGANT: Tapet fra kolleksjonen Glasshouse – BORGE
 • RETRO: Tapet fra kolleksjonen Elisir – FANTASI INTERIØR
 • GLADKROK: Tapeter fra kolleksjonen Sundari fra Eijffinger. Rosa tapet: 375202, mønstret tapet: 375206 – STOREYS
 • FARGERIKT: Walls4You ferdigtapetserte veggplater, 40900 Valentine – FORESTIA
 • GRØNT: Tapet og tekstil fra kolleksjonen Trade Routes fra Thibaut. Tapet: Majuli Trellis Green, stol: GOA Green – GREEN APPLE
 • VIRKELIGHETSFLUKT: Tapet fra kolleksjonen Paradisio – FANTASI INTERIØR
Huskelisten din
Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.