IFI logo
Se flere bilder
Finn høstens hvilepuls med rolig interiør i myke farger

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

Finn høstens hvilepuls med rolig interiør i myke farger

Denne høsten skal vi innrede i en myk og delikat stil. Her inngår duse farger, mattmalte vegger, mønstret tapet og gardiner og puter i ull og lin.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– En av høstens store trender er de myke og fargesvake nyansene. Men vi skal bruke hele spekteret av nøytrale nyanser, både på vegg, gulv og i tekstiler, forteller Tale O. Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

– Malte vegger med matt utførelse, gir en egen ro og hvile. Tekstiler i ull og lin, satt sammen med naturmaterialer som tre, kurv og strå gir bidrar til den samme stemningen, sier hun.

Fargene og materialene kan trekkes mot både det klassiske og det moderne.

Se flere bilder
Stilleben med kurv

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

STILIGE STILLEBEN: Vakre vegger med en matt og rolig klang, passer perfekt med disse lune tonene. Små stilleben av arvegods, minner oss om det varige, uten at vi at må forkaste det moderne og bekvemme av den grunn.    

Gardinen er tilbake

Gardiner har kommet inn i hjemmene våre igjen og det gir en egen mykhet til interiøret. Sy en 1700-talls rullegardin for å skjerme mot solen, eller heng voluminøse sidefag rundt vinduene.

Bland gjerne ulike detaljer fra norsk bonderomantikk med elementer fra andre kulturer, kurver og kelimtepper og -puter gir særpreg.

Med tapet på en eller flere vegger får rommet en fin dybde. Diskret ensfargede eller mer eller mindre dristige mønstre skaper spenning og en egen lekenhet, selv om fargene er monokrome og stilen er moderne. 

Se flere bilder
Gardiner er tilbake i trendbildet

Foto: Prestigious Textile/Fargerike

GARDINEN ER TILBAKE: Gardiner i linstruktur og dobbel bredde gir et delikat og godt volum til vinduet.    

Virkningsfulle kontraster

l rom med mange glatte flater, er det organiske treverket perfekt, gjerne med en varm undertone.

– Bruk gjerne et stort spekter av nøytrale farger, fra kaldt til varmt. For å gi det hele et ekstra løft, kan du velge det glatte mot det rue, og glass mot metall. Slik gir du spenning og lekenhet til alle rom, sier Henningsen.

Kontrast trenger ikke å bety sprikende farger. Med samme farge på vegg og møbler – men med maling i ulik glans – skaper du en overraskende effekt. 

Se flere bilder
Samme farge, ulik glans

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

GLANSKONTRAST: Bruk samme farge på vegg og møbel. Ulik glans gir en spennende effekt. Velg farger fra hele spekteret av nøytrale farger, fra kaldt til varmt. For å gi det hele et ekstra løft, kan du velge det glatte mot det rue, og glass mot metall.    


Se flere bilder
tapet gir rommet dybde

Foto: Storeys

DELIKAT MED MØNSTER: Her ser du et vakkert tapet fra Storeys med elegante gulltråder som bryter det grå. Hvem vil vel ikke krype opp og lese en god bok foran denne peisen?    

Samling ved spisebordet

Når verden gjenåpnes venter en ny og travel hverdag. Da er det godt å ha et rolig samlingspunkt i hjemmet. Spiserommet er blitt kjernen i huset, og med nøytrale farger og materialer rundt bordet, gir det en egen ro og hvile. Denne avkoblende atmosfæren finner vi lett i delikate og nøytrale toner. Med parkettgulv med ekstra brede bord, får også gulvflaten et rolig og eksklusivt uttrykk.     

Se flere bilder
Spiseplass

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

SAMLINGSPUNKT: Under pandemien har vi vært mye hjemme, og spiseplassen er blitt et viktig samlingspunkt.     


Se flere bilder
Fiskebeinsparkett mot sort kjøkken

Foto: Tarkett

KONTRASTER FUNKER ALLTID! Til rom med mange glatte flater, er det organiske treverket perfekt, gjerne med en varm undertone. Grått og sort tilhører en supertrend! Dette kjøkkenet i karbonsort har grå detaljer og er akkompagnert av et vakkert tregulv i fiskebensstruktur.     

Kjølig og naturlig

Studier viser at vi sover best i kjølige rom. Her er det de kjølige og naturlige tonene som spiller hovedrollen. Med vegg-til-vegg-teppe opplever vi rommet likevel som lunt. For å unngå en for monoton fargeskala, gir metallene og lyset det varme preget.

Lag på lag med vakre tekstiler i lin, bomull og velur gir en opplevelse av et luksuriøst hotellrom.

Se flere bilder
Hotellstil med tekstil og teppe

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

HOTELLSTIL: Med teppe på gulvet, en kledd og polstret hodegavl og et hav av puter og myke dyner får soverommet «vacation-preg».    

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.