Sammen med IFI deler flisekspertene fem gode råd til deg som vurderer fliser på kjøkkenet:
1. Invester i fliser som utgjør det lille ekstra.
– Kjøkkenet har blitt et viktig oppholdsrom i hjemmet. Her skal du trives. Med fliser kan du gi rommet et særegent og unikt preg som i tillegg har et praktisk formål, sier Tharaldsen.
2. Velg fliser med høy slitestyrke på gulv. Kjøkkenet er et arbeidsrom med stor belastning.
3. Store fliser gir færre fuger. Fugene er det svake punktet i en flislagt flate, siden fugene er mer porøse og trekker til seg skitt på en annen måte enn selve flisoverflaten.
– Smale fuger gir et mer minimalistisk uttrykk og gjør gulvet eller veggen lettere å holde ren.
4. Tenk høyt. Legg gjerne fliser helt til taket der hvor det ikke er overskap. Det gir et flott helhetlig inntrykk.
5. Forebygg vannskader. Et kjøkken inneholder mange mulige kilder til vannlekkasje. Økningen i bruken av kjøkkenapparater med vann har gjort kjøkkenet mer sårbart. Oppvaskmaskinen, kjøkkenkraner og avløp, integrerte kaffemaskiner og kjøleskap med isbitfunksjon er noen av de vanligste kildene til vannskader på våre kjøkken.
– På kjøkkenet kan små mengder vann forårsake store skader. Mangel på tilstrekkelig beskyttelse, spesielt i organiske materialer som tregulv og trebjelkelag, er en av hovedårsakene til dagens skadeproblemer. Ved å velge keramikk som overflatemateriale på gulv- og veggflater, kan vi forebygge fremtidige vannskader, sier Jorunn Tharaldsen.