IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Fargene kommer

Foto: Produsentene

Fargene kommer

Fargemangfoldet er uten tvil på vei inn i norske hjem. Men hvilke farger skal vi bruke? Og hvordan skal vi slippe dem inn?

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det er ingen som tviler på at fargene kommer. Alle trendbyråer og interiøreksperter er enige. Men samtidig er det lenge siden man sluttet å snakke om én regjerende retning i trendbildet, sier Bjørg Owren, adm. direktør hos ifi.no.

Ifølge ifi.no handler det nå om å skape sin egen stil og bruke de fargene som er riktige for seg. Ikke mal veggene røde eller møblene grønne bare fordi det er en trendfarge, finn heller den fargen som tiltaler deg mest og som du vil leve godt med.

- Man må stole på egen magefølelse og vurderingsevne. Det er ingen fasit. Folk må tørre å leke og slippe seg løs, oppfordrer Owren.

Hent inspirasjon i omgivelsene

Naturen har lenge vært en viktig inspirasjonskilde til interiøret, og slik kan det fortsatt være.

- Gatene i Milano og New York er spennende steder å hente inspirasjon, men man kan like gjerne ta en tur ut, gå sakte og observere farger og sammensetninger i naturen.  Det er noen fantastiske fargeskift i naturen, det gjelder bare å legge merke til dem og aller helst snakke om dem. På den måten vil vi bli bedre kjent med våre egne preferanser og tryggere når vi skal velge farge. Jeg har stor tro på at det er sunt både for sinn og skinn, sier Owren.

Interiørmagasiner er flotte inspirasjonskilder, og er glimrende verktøy når en vil ha impulser og ideer. Men å kopiere bladene slavisk er mer en reserveløsning.

- Hele tanken er at man skal bruke de fargene som er riktige for en selv. Da nytter det ikke å gå til naboen eller en venninne og kopiere stilen deres. Det som er riktig for dem, er ikke nødvendigvis riktig for deg. Farger er personlig, avslutter hun.

Mer informasjon

www.intag.no

www.storeys.no

www.tapethuset.no

www.flugger.no

www.fantasi.no

www.astex.no

www.borge.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.