IFI logo
Se flere bilder
En dash farge til det hvite

Foto: Beckers, Flügger. Nordsjö, Anne Manglerud, Espen Grønli/ifi.no, Per Erik Jæger/ifi.no

En dash farge til det hvite

Det er ikke mye farge som skal til for å bryte opp i ellers så hvite omgivelser.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skal forbløffende lite jobb til for å gi farge til rom som i utgangspunktet er hvite eller veldig lyse. Litt farge kan gjøre stor forskjell = liten innsats gir stor effekt.   

Det er ikke nødvendig hverken å rulle maling på de store flatene eller tapetsere en vegg, ei heller legge nytt gulv eller skifte noe som helst. Tar du utgangspunkt i det du har og aktiverer kreativiteten, kommer du antageligvis langt nok.  

Se flere bilder
SOLGULT

Foto:

SIKRINGSGUL Gulfargen på sikringsskapets dør lyser opp i rommet. Døren fungerer også som oppslagstavle. (Foto: Anne Manglerud)

Se flere bilder
LITEN VEGG

Foto:

HIMMELBLÅ Den knallblå veggen er kraftfull! Den er et spennende innslag, som gir mye i til rommet. Foruten mønsteret i flisene over vasken får den være alene om fargen. (Foto: Espen Grønli/ifi.no)

Bryt med farger

Tilfører du litt farge på små områder, vil du kanskje la deg overraske av effektgevinsten. Dette gjør det også enkelt eventuelt å skifte fargene senere, når det ikke krever for stor innsats. Skap noen godsaker for øynene, noe som bryter med alt det hvite og gir dem noe å feste blikket på.

Se flere bilder
RØDT GULV

Foto:

ENERGI Rødfargen på gulvbelegget er varm og sterk og gir plenty energi både til rommet og dem som bor der. Gulvet er lett å legge og enkelt å holde rent. (Foto: Per Erik Jæger/ifi.no)

Se flere bilder
NISJEFARGER

Foto:

LITE FARGE, STOR EFFEKT Nisjene i peismuren er fylt med farger istedenfor ting og pyntegjenstander, og effekten lar ikke vente på seg. (Foto: Anne Manglerud)

Smått blir stort

Endringene kan skje i form av små overraskelser, som det å fylle peisnisjene med farge istedenfor saker og ting. Setter du inn stearinlys forsterkes fargene, som også får litt liv.

Eller hva med å male enden på utvalgte vedkubber i stabelen? Slik kan du enkelt tilsette farge til festlig lag og spesielle anledninger.

En liten vegg som stikker ut i rommet kan for eksempel få sin egen kulør, og får den være alene om den gir det en spennende effekt.

Sikringsskapet i gangen er som oftest ikke en estetisk del av et interiør. Hvorfor ikke utnytte denne plassen til å forsyne rommet med litt farge?

Er du så heldig å ha et eget rom til garderoben, kan det være en idé å la gulvet gi fargen til det lille rommet istedenfor å fargesette veggene.

Se flere bilder
FARGERIK VED

Foto:

SMÅ FARGEKLATTER Her har noen av vedkubbene fått farge. Dette kan enkelt varieres etter lyst og anledning. (Foto: Beckers)

Se flere bilder
MALTE SKUFFER

Foto:

BLÅTT Skuffrontene er lekkert blåmalte mot de hvite veggene. Fargen er tatt opp i håndklærne (Foto: Flügger)

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.