IFI logo
Se flere bilder
Drømmekjøkken med tapet på veggen

Foto: Storeys

Drømmekjøkken med tapet på veggen

Skap ditt drømmekjøkken med tapet. I det store mangfoldet av farger og mønstre er det lett å finne et mønster passer til din egen stil. – Bruk tapet til å skape det rommet du ønsker og drømmer om, oppfordrer Nina Cathrine Pettersen hos Storeys.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Med riktig tapet kan du gi husets viktigste rom – kjøkkenet – den fremtoning som du drømmer om. Tapet tilfører mønster, farger og tekstur og du kan velge mellom et hav av ulike design og nært sagt regnbuens alle farger.

– Tapet på kjøkkenet er jo bare helt fantastisk fint! Og det aller beste med tapet er at du lett skaper unike rom med stor hyggefaktor, sier Camilla Jacobsen hos Intag.

– Bruk tapet til å skape det rommet du ønsker og drømmer om! Det er hyggelig med tapet på kjøkkenet, og lett å finne et design som raskt sklir inn i din egen stil. Det er et stort mangfold å velge blant av alle typer og stiler, sier Nina Cathrine Pettersen hos Storeys

I hele eller deler av rommet?

Du kan bruke tapet som backsplash mellom over- og underskap, eller tapetsere hele vegger. Kjøkkenets overflater utsettes for litt mer tilsmussing, søl og fettsprut enn andre flater i hjemmet, men det finnes tapeter som tåler dette fint. Mange vinyltapeter har en overflate som tåler rengjøring med svamp og såpe. For mer ømfintlige overflater finnes enkle måter å beskytte den.

– Ønsker man å bruke tapet ved kjøkkenbenken eller komfyren er det viktig å tenke på beskyttelse i sprutsonene, det kan enkelt løses ved bruk av en glassplate – alternativet er å lakkere tapetoverflaten, sier Camilla Jacobsen.

Hvor godt tapetet tåler å bli vasket går frem av symbolmerkingen på tapetet. Mange typer kan rengjøres med vann, svamp og mild såpe.

Her er ti tapetfavoritter til kjøkkenet: 

Helt naturlig

Se flere bilder
jungeltapet

Foto: Storeys

HELT NATURLIG: Hvorfor ikke ta en hel regnskog inn på kjøkkenet? Sammen med det eksotisk mørke treverket, skaper denne jungelen en helt naturlig stemning. Naturens grønne farger og motiver kler godt både lyst og mørkere treverk. Vinyltapetet har en lett struktur i overflaten som får det til å se ut som et maleri. 


En bukett blomster fra hagen

Se flere bilder
blomstertapet

Foto: Storeys

BLOMSTERBUKETT: Filippa heter dette tapetet som inngår i kolleksjonen Apelviken. Designet er tegnet av Hanna Wendelbo, som har hentet inspirasjon fra noen av de mange blomstene som hun dyrker i hagen sin. Her vokser tulipaner sammen med rutelilje, liljekonvall og små tusenfryd. Wendelbo tegner gjerne blomstermotiver inspirert av blant annet Arts & Crafts-stilen, Carl og Karin Larsson og interiørdesigneren Josef Frank. 


Trendy spiler på rull

Se flere bilder
trespiler, tapet

Foto: Fantasi Interiør

SPILER PÅ RULL: Enkleste måten å få en trendy vegg med «trespiler», må være å velge et tapet med naturtro spile-mønster. I vinyltapetkolleksjonen Botanica finnes spiletapet i seks farger, fra lyst grå til nesten sort. Botanica med spiler i kombinasjon med ensfargete flater, skaper et stramt, men hyggelig miljø hvor man ønsker å sitte lenge, nyte god mat og føre gode samtaler. 


Delikat klassisk

Se flere bilder
blomster, Morris tapet

Foto: Intag

KLASSISK: Dette klassiske blomsterdesign med komplekst sammenflettede valmuer ble tegnet allerede 1881, og er vakkert og detaljrikt utformet. Det kommer i rolige farger og gir et diskré, men distinkt Morris-preg til rommet. Tapetet passer godt til klassiske interiører. 


Vintage med stokkroser

Se flere bilder
Sanderson, Hollyhocks

Foto: Intag

VINTAGEBLOMST: Med tapetdesignet Hollyhocks fra kolleksjonen One Sixty får kjøkkenet en sofistikert vintage-stil. Denne ikoniske Sanderson-blomsten har tidligere kun vært tilgjengelig på tekstil, men kommer nå for første gang også som tapet. Overflatens tekstur gir en naturtro dybde som understreker puddereffekten fra den kalkete bakgrunnen.


Tropisk drøm

Se flere bilder
tropisk tapet

Foto: Fantasi Interiør

TROPISK DRØM: Evig tropevarme får du med jungelblader og eksotiske fugler i herlige fargekombinasjoner. Embellish er en eksklusiv og vakker vinyltapetkolleksjon med motiver hentet fra broderte silketrådmønstre. Dette skaper lekre, moderne og delikate design. Den unike designen i denne kolleksjonen vil ta deg inn i en fantasiverden. Her kan du finne et praktfullt design som oser av eleganse og stil, som fremhever lekker borddekking og stilige møbler. Tapetet er et vinyltapet. 


Maskulint med murstein

Se flere bilder
mursteinstapet

Foto: Fantasi Interiør

MASKULINT: Den maskuline stilen med sorte detaljer og vegger og kjøkkenøyens lekre, marmorerte overflate, blir fullkommen med et sort mursteinstapet fra kolleksjonen Fashion for Walls 3. Dette er et maskulint og tøft design som passer perfekt i dagens trendbilde. Tapetet er en vinylkvalitet med sofistikert og luksuriøst utseende. 


Eplekjekt og vårfriskt

Se flere bilder
Morris & Co, Melsetter

Foto: Intag

VÅRFRISK: Med bølgende akantusblader og flekkete epler, skaper tapetet Apple fra kolleksjonen Melsetter av Morris & Co en vårlig og frisk atmosfære med feminin touch. De klassiske Morris-designene var inspirert av håndverk og broderier, og utgjør en stemningsfull bakgrunnsdesign i ikonisk Arts and Crafts-stil som passer perfekt i moderne hjem.


Ung og frisk herregårdsstil

Se flere bilder
Petit Fleur, Storeys

Foto: Storeys

HERREGÅRDSSTIL: Laurbærheggen er i slekt med både kirsebær og moreller. Med blader og bær fra denne hekkplanten på veggen, får kjøkkenet et friskt pust. Tapetet Cherry Laurel fra kolleksjonen Petite Fleur med sitt mylder av blader og bær, gir et klassisk, landlig kjøkken et friskt og lett, delikat og drømmende uttrykk.


Dybde og struktur

Se flere bilder
ensfarget tapet

Foto: Storeys

DYBDE OG STRUKTUR: Et tapet må ikke ha store mønstre og motiver. De ensfargede tapetene er et godt alternativ til å male veggen. Med tapet får du ikke bare den fargen du vil ha, med på kjøpet følger også dybde, struktur og egenart på en helt annen måte enn med maling. Forarbeidet er det samme; underlaget skal være rent, tørt og slett, og tapetseringen er enkel å lykkes med når limet påføres veggen og tapetet er formstabilt.


Mer informasjon
Les mer
VINYLTAPET

Vinyltapet er en av mest brukte tapettypene, og det tåler gjerne å bli vasket med svamp. De fleste vinyltapeter har fiberbakside og er lett å sette opp og godt egnet for bruk i alle slags rom, også der de utsettes for slitasje og tilsmussing. 

– Vinyltapeter egner seg svært godt på kjøkken da de tåler godt å bli vasket. Tapetene er sterke og tåler en «støt». Strukturen gir god romfølelse og en levende atmosfære, sier Eva Bakurowitz hos Fantasi Interiør.

Kilde: Tapetfakta.no 

FIBERTAPET

Fibertapet er den vanligste tapettypen og har mange gode egenskaper. Fibertapeter er formstabile og lette å sette opp. Tapetene har flott trykk med god fargegjengivelse og dybde i fargene. Vaskbarheten varierer med kvaliteten. De fleste typene er avtørkbare med vann og en myk svamp, men noen kan være ømfintlige for fett.

Faller du for et mer ømfintlig tapet, kan det beskyttes med en klar glassplate som bestilles hos din lokale glassmester. Det kan også være mulig å beskytte tapetets overflate med en klar, vanntynnet lakk. Dette bør dog testes først.

Kilde: Tapetfakta.no 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.