IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Blågrønt kjøkken inspirert av havet

Foto: Per Erik Jæger/ifi.no

Blågrønt kjøkken inspirert av havet

Blågrønn er kanskje årets trendfarge, men det var ikke det som var bakgrunn for fargevalget på dette kjøkkenet; fargene er inspirert av havet: grått, turkis og hvitt - og danner en samstemt og harmonisk helhet.

Trine Midtsem

Trine Midtsem
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det tidligere mørke vaskerommet uten vinduer er definitivt historie! Her er det satt inn store vinduer på en vegg og skyvedør til terrassen på en annen, så lyset slippes til og rommet har fullstendig skiftet karakter.

Det blanke taket kommer virkelig til sin rett her og reflekterer lyset i stort monn. Det samme gjør det gråmalte gulvet (S 2502-Y), som også skaper tyngde i forhold til tak og vegg. 

Kontrastelementer

Fargene i huset er inspirert av havet; grått, turkis, hvitt. Kjøkkenfargen (S 4010-B70G) er til å få vann i munnen av, og den står veldig godt til de sorte elementene – ventilatorhetten, flisene, komfyren, vasken og benkeplaten, sistnevnte av marmor. Den mørkegrå liftgardinen danner motvekt til alt det sorte. Skuffer og skapdører ligger elegant inni skapskrogene og bidrar med dette til å skape ro. Den sorte og hvite, fotside gardinen i front er med på å avgrense kjøkkendelen.  

Kombinasjonen av sort og turkis er virkelig slående. Ventilatorhetten danner en visuell søyle sammen med flisene og komfyren, og benkeplaten i sort marmor binder den sammen med kjøkkenbenken (S 4010-B70G). At de spennende, blanke flisene er innfelt i panelet og ikke ligger utenpå det er i seg selv en meget elegant løsning. Det samme gjelder skuffene, som er i flukt med skapskroget. Hyllene er holdt i veggfargen (0502-Y), og stikker seg derav ikke ut. 

Se flere bilder
Kontraster med effekt

Foto:

Kontraster med effekt

Mange farger, men likevel ro

Her er det mange farger – og fullstendig ro. Det handler nettopp om å sette sammen riktige farger og nyanser. 

Skapet er nytt og er bevisst holdt i en annen farge (S 2502-Y) enn kjøkkeninnredningen, for å integrere det i stuedelen. Samtidig lever det i full harmoni med turkisfargen på kjøkkenet. Skapet er faktisk malt i gulvfargen, men lysrefleksjonen, som blir forskjellig på liggende og stående flater, gjør at skapet ser ut til å ha en annen nyanse enn gulvet.

De dempede rødfargene, her i spisestuestolen, teppet og maleriet, skaper bokstavelig talt en rød tråd som fremhever de andre fargene. Her er det mange og forskjellige elementer og detaljer, som er nøye plassert i forhold til hverandre og lever sammen i fred og fordragelighet. 

Se flere bilder
Samstemt og harmonisk

Foto:

Samstemt og harmonisk

Finn din nærmeste
Mest lest
Ny farge til soverommet i 2022
Innendørs

Planlegger du å pusse opp soverommet i 2022 og leter etter farger som passer? Her er en sikker metode til å finne fargen som gir deg ro og du ikke blir lei. Trikset er å stole på magefølelsen...

Bjørg Owren  | 
Koden til farger som funker sammen
Innendørs

Dersom du ikke finner fargene du ønsker i fargekart eller i fargebaren, så be om hjelp i butikken. Fargene finnes, og i fargehandelen har de verktøy og teknikker som forenkler leteprosessen.

Bjørg Owren  | 
Denne fargen velger du på maling i 2022
Innendørs

Gult er fargen som har gått fra å være et lunt innslag på puter i sofaen, til å bli den nye store basisfargen til vegger og tak. I høst kjøper vi maling med varm farge for å få det...

Bjørg Owren  | 
Hardvoksolje – oljen som blir som en lakk
Innendørs

Hardvoksolje er ikke noe nytt, men bruken av produktet har i senere tid økt kraftig på møbler og gulv. Behandlingen forsegler porene i treet, og gir samtidig en beskyttende overflate....

Chera Westman  | 
Godt følge til brunt
Innendørs

Brunt har blitt populært som interiørfarge. Men hvilke farger skal vi velge til hvis vi ikke vil ha et ensfarget brunt interiør?

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.