IFI logo
Se flere bilder
Årets farge 2024 er mørk, mystisk og brun

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

Årets farge 2024 er mørk, mystisk og brun

Med inspirasjon hentet fra jord, kaffe eller sjokolade, har Fargerike skapt fargen Ønsketegn og kåret den til Årets farge. Sammen med en ny varmhvit farge og fire andre bruntoner skal denne mystiske farge sette preg på 2024.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Med valget av den brune fargen Ønsketegn til Årets farge for 2024, følger Fargerike med i den naturinspirerte interiørtrenden. Dette er en mørk brun, maskulin farge som minner oss om alt fra sjokolade og kaffe til jord.

– Det brune representerer naturen rundt oss, og tiltrekningskraften i det jordlige har fanget designere og trendeksperter verden rundt, sier kreativ leder Tale O. Henningsen.

– Sammen med hvite toner på detaljer, interiør og tekstiler, får den allikevel en klokkerklar og ren følelse. Et sofistikert uttrykk som gir en spennende og tidsriktig ro.

Se flere bilder
Ønsketegn årets farger 2024

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

JORDFARGET: En mørk brun farge som minner oss om alt fra sjokolade og kaffe til jord. Denne fargen er maskulin og mørk med en helt egen dyp kraft. Sammen med hvite toner på detaljer, interiør og tekstiler, får den allikevel en klokkerklar og ren følelse. Et sofistikert uttrykk som gir spennende og tidsriktige rom. 

Brunt og hvitt

Se flere bilder
brune farger og en hvit

Foto: Fargerike

FEM NYANSER AV BRUNT: Fargene Varm Rust og Gåtefull varmer rundt oss med en lun stemning. Dette er nyanser av brunt som skjuler en rødlig undertone. Kombiner dem derfor med andre rødlige toner, som lilla eller rosa, og dype rødtoner som sammen vil gi lød. Fargene Yndig Te og Karamellduft er to lysere og mildere bruntoner. Avslapning og hvile vil være i fokus, og minner oss om deilige dufter fra te og karamell.

Fargerike beskriver Ønsketegn som et symbol på det skjulte og mystiske, og mener at den skal inspirere til kreativitet og invitere til å skape spennende og tidsriktige rom. I det nye fargekartet der Årets farge presenteres lanseres også fire andre brune farger, sammen med en kontrasterende hvitfarge som skal bringe friskhet til interiører i mer minimalistisk stil.

Varm Rust og Gåtefull er to lune brunfarger som trekker mot rødt. Disse kan fint kombineres med andre rødlige farger, slik som rosa, lilla og dypt rødt.

De andre nye brunfargene, Yndig Te og Karamellduft, er lysere og mildere med varmgule undertoner.

Den nye hvitfargen Rispapir fremstår som varm, uten å være gulaktig. Sammen med de mørke brunfargene blir Rispapir frisk og klar, og ikke minst rolig for øyet.

Skap sammenheng

Fargerike presenterer Årets farge i sammenheng med tre stilretninger: Beundret mystikk, Ubundet temperament og Skjult perle.

Beundret mystikk er en videreutvikling av hotellstilen – mer voksen, delikat og polert, der de brune tonene byr på komfort.

Ubundet temperament er en mer leken stil, som gir deg mulighet for å kombinere brunt med dine egne favorittfarger.

Skjult perle setter komfort og velvære i fokus, og spiller på den globale trenden med «cocooning».

Flere tips om hvordan du fargesetter med brunt får du her

Se flere bilder
Karamellduft, Fargerike

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

KARAMELLDUFT: Fargen Karamellduft pirrer vår luktesans. Lukk øynene og se for deg enten nylagde karameller eller et kryddermarked i Østen. Perfekt som en bakgrunn til juveltoner eller i et rom med svarte detaljer på interiøret.

Se flere bilder
Gåtefull, Fargerike

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

GÅTEFULL: En mørk brunfarge med en egen rødlig glans – akkurat som kastanjenøtter. Kombiner den med rødlige toner, fra lilla til rosa. Gåtefull blir ekstra vakker når den settes sammen med delikate lyse tekstiler og interiør av naturlig treverk.


Se flere bilder
Yndig te, Fargerike

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

YNDIG TE: En mild brunfarge som vil gi oss mulighet til å skape et rolig fristed i vårt hjem. Avslapning og hvile vil være i fokus. Skap et balansert uttrykk ved å velge matt maling til denne fargen. Sett Yndig Te sammen med pudrede toner og interiør i mørkt treverk for å skape et tidsriktig uttrykk.


Se flere bilder
Varm rust, Fargerike

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

VARM RUST: En farge med dybde og tidløs glød. Varm Rust er en farge som passer til det moderne i kombinasjon med kjølige gråtoner. De dempede tonene gjør den mild, og det dekadente i fargen trer frem. Kombiner gjerne med interiør i lyse detaljer og hvite tekstiler.


Se flere bilder
Rispapir, Fargerike

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

RISPAPIR: Denne hvite fargen er uten gult, men allikevel framstår den som varm og delikat. Brukt sammen med de nye brune tonene er den frisk og klar, og rolig for øyet.


Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.