IFI logo
Se flere bilder
Årets farge 2015 er oransje

Foto: Kristian Owren/ifi.no, Fargerike

Årets farge 2015 er oransje

Neste år skal lekenheten for alvor inn i norske hjem, og det ledet av utadvendte og livlige oransjefarger, spår Fargerike. De har derfor kåret nettopp oransje til årets farge for 2015, og oppfordrer til å la oss inspirere av solnedgang, rust og ferske multer når hjemmet skal fargesettes.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se flere bilder
Tale Henningsen er kreativ leder i Fargerike.

Foto:

Tale Henningsen er kreativ leder i Fargerike.

Fargerike har i år for fjerde gang samlet informasjon fra internasjonale trendbyråer og analyser av det norske markedet for å identifisere de viktigste fargene for neste år. Fra fjorårets blågrønne, kjølige toner, tror nå Norges største fargehandlerkjedes eksperter at vi går et varmere år i møte fargemessig.

- Gjennombruddet for fargebruk etter den hvite perioden kom rundt 2012. Da begynte vi å bruke mer farger enn tidligere. Det største skillet har vi nok likevel sett i år, når aksentfargene til det blågrønne har blitt mer fargesterke og lekne. Vi tør mer og vil være mer kreative, sier Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

På bakgrunn av dette er oransje en naturlig arvtaker til tittelen Årets farge.

Livlig trendfarge

Oransje er ikke en ny farge i trendbildet, men den har ligget litt i dvale i tiden der interiøret var sterkt preget av hvitt, grått og beige. Oransje representerer nå en moderne kontrast til det konforme grå, og signaliserer bekymringsløshet, lykke og fremtidstro.

- Vi ser at oransje tar stadig større plass i det norske trendbildet. Oransje er jo en utadvendt og livlig farge som oser av glede, og kanskje er fargevalget en nødvendig konsekvens av nordmenns delvis introverte lynne, sier Henningsen videre.

Oransje kan kalles den ultimate kontrastfargen, for få andre farger går så godt med så mange andre farger. Dette gjør oransje svært anvendelig.

- Et pledd. En stol. En vegg. Et rom. Et hus. I 2015 er det oransje som gjelder i Norge. I hvor stor grad er avhengig av hvor modig du er. Uansett er oransje en farge som inspirerer til lekenhet mer enn noen annen farge, sier Henningsen. 

Se flere bilder
Kjøkkenet får utvilsomt en energisk og glad atmosfære med kjøkkeninnredningen malt i fargen FR2518 Pop.

Foto:

Kjøkkenet får utvilsomt en energisk og glad atmosfære med kjøkkeninnredningen malt i fargen FR2518 Pop.

Fargekart med tre paletter

Fargerike har ordnet sine fargetrender for 2015 i et fargekart med tre paletter. 

Varm orange består av av fire varme nyanser som hovedfarger. Fargene er sterke og tydelige, og henter kraft og vitalitet fra brent leire og alle høstens farger. Dette gjør at de blant annet passer perfekt sammen med stein, tre og andre naturmaterialer. Sammen med de syv friske aksentfargene får rommet en varm energi.

Se flere bilder
Moodboard til Varm orange!

Foto:

Moodboard til Varm orange!

Nøytral orange har lyse, nøytrale farger som gir assosiasjoner til skinn og lyse hudtoner. Som en god foundation passer de godt inn i alle rom, og gir en moderne, feminin touch. Aksentfargene er inspirert av lyse edelstener. 

Se flere bilder
Moodboard til Nøytral orange.

Foto:

Moodboard til Nøytral orange.

Klar orange består av farger som gir interiøret en selvsikker og leken utstråling. De friske og energiske tonene er inspirert av det glade 60- og 70-tall. Fargene får et ekstra moderne preg når de kombineres med tilbehørsfargene og store mønstre. 

Se flere bilder
Moodboard til Klar orange.

Foto:

Moodboard til Klar orange.

Mer informasjon

www.fargerike.no

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.