IFI logo
Se flere bilder
Åpenhet med EPD

Foto: InterfaceFLOR

Åpenhet med EPD

EPD er en miljødeklarasjon som kan hjelpe forbrukeren med å sammenligne ulike typer produkter. Det er ikke et miljømerke, men gir objektive opplysninger om miljøaspekter.

Lise Mette Kjellberg

Lise Mette Kjellberg
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

EPD er forkortelsen for Environmental Product Declaration. Det er et kortfattet, standardisert og objektivt dokument som oppsummerer miljøprofilen til et produkt, en komponent eller ferdig tjeneste. Siden dette dokumentet er standardisert hjelper det forbrukeren med å sammenligne miljøinformasjonen fra produkt til produkt, også over landegrenser.

Innholdet bygges på grunnlag av livsløpsvurderinger hvor man henter miljødata fra råvareuttak, produksjon, bruksfase og avhending. Alt fra energi- og materialbruk til returordninger vurderes.

Miljødeklarert teppeprodusent

InterfaceFLOR er stolte av sine EPD-analyser for teppeflisene Scandinavian Collection, Straightforward og Elevation II. De påpeker at det gjør det lettere for kunder å gjøre seg kjent med korrekte miljøfakta for produktene.

Scandinavian Collection og Straightforward er Skandinavias best solgte teppefliser. Elevation II er en videreutvikling av den populære teppeflisen Elevation. Disse tre produktene går inn under Flatworks-kolleksjonen til InterfaceFLOR. En spesiell mikrotuftteknologi gjør at teppene innholder 30 til 50 prosent mindre oljebasert garn enn andre tepper.   

Mer informasjon

www.epd-norge.no/

www.interfaceflor.no/

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.